Deniz Yıldızı Derneği ev sahibi yapmayı sürdürüyor

Deniz Yıldızı Derneği ev sahibi yapmayı sürdürüyor

Giresun Deniz Yıldızı Derneği yaklaşık 10 yıl içerisinde Giresun ve Ordu illerinde 64 ihtiyaç sahibini yeni eve kavuşturdu

Deniz Yıldızı Derneği tamamladığı en son 64’üncü evini ise Espiye’de yalnız yaşayan 58 yaşındaki Esma Top’a 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak teslim etti.İlçenin Kurugeriş köyünde çok zor şartlarda yaşayan Esma Top için yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde yeni bir ev yaptı. Dernek, yaklaşık 35 bin liraya mal olan evin içinin tüm eşyalarını tamamladıktan sonra teslim etti.Evin aileye teslim törenine Espiye Kaymakamı Yusuf Akın, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Deniz Yıldızı Derneği gönüllüleri ve köy halkı katıldı.Programda konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz "İnşallah 64. evden sonra yine yardımseverlerin desteği ile daha çok yoksul aileyi ev sahibi yapmaya devam edeceğiz. Bu evin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz sadece hayırseverlerin yardımıyla yeni bir ihtiyaç sahibini daha eve kavuşturmuş olduk” dedi.Yapılan konuşmaların ardından ilçe müftüsü Yavuz Koçak’ın dualarıyla evin kurdelesi kesilerek teslim edildi.Yeni evine kavuşan Esma Top ise yaptığı açıklamada “Hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Daha önce bir duvarı çökmüş, bir tarafın tahtaları çürümüş damı akan bir evde yıllarca yaşam mücadelesi geçirdim. Ama artık ben de bir ev sahibi oldum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” sözleriyle duygularını ifade etti.

GİRESUN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN