Engelli ve Bakım Merkezi’nde Yaşlılar Haftası kutlaması

Engelli ve Bakım Merkezi’nde Yaşlılar Haftası kutlaması

Dünya Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Engelli ve Yaşlılar Bakım Merkezi sakinleri unutulmaz bir gün yaşadı

Mavi Yurt Bakım Sağlık ve Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Valiliği Özel Engelli Bakım Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gala, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ercan Okur, bakımevi sakinleri ve yakınları katıldı.Mavi Yurt Bakım Sağlık ve Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Giresun, Dereli, Keşap, Şebinkarahisar, Ordu engelli bakım merkezleri İcra Kurulu Başkanı Yener Türk yaptığı açıklamada “Yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Sizler ömrünüz boyunca topluma ve ülkeye güzel hizmetler yaptınız. Sizler bir binanın çatısı gibi toplumumuzun çatısını oluşturuyorsunuz bir bina nasıl çatısız olmazsa bizler de sizsiz, sizlerin duası olmadan olamayız. Sizlerin rahatı, güveni, huzuru, sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Fırsatı bulunca da soluğu sizlerin yanında alıyor, hal hatırlarınızı soruyor, eksik yanlış var ise düzeltmeye çalışıyoruz. Unutmayın biz sizler için varız, sizlere olan muhabbetimiz, samimiyetimiz yalnızca bu gün için değil günün her anı, sizlerleyim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin ellerinden öpüyor ve Dünya Yaşlılar Haftanızı kutluyorum" dedi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ercan Okur, ise toplumda engelli, yaşlı ve ihtiyacı olanlara hizmet veren devletin sosyal devlet olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin bu konuda dünyaya örnek bir ülke haline geldiğini söyledi.Düzenlenen etkinlikte bakımevi sakinlerinin mutlu olduğunu görmenin her şeye değer olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Bayram Gala ise; “ Her doğan insan belli bir aşamadan geçtikten sonra yaşlanır. Allah hepimize sağlıklı ve mutlu bir yaşamı nasip etsin. Devletimiz yaşlı ve engellilerimizin huzur ve güvenliği için hem devlete hem de özel kurumlara ait bu tür merkezleri açarak sosyal devlet anlayışını ortaya koymaktadır. Görüyoruz ki buradaki sakinlerimiz mutlu ve huzurlular. Bu huzur ortamını sağlayan yönetici ve personellerini kutluyorum” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından “Yaşlılar Haftası” pastası kesilerek folklor ekibi gösterileri sunuldu. Bakım Merkezi sakinlerinden bazıları ise gönüllerince dans edip türküler söylediler.

GİRESUN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN