Gazeteci Ufuk Kekül’e “basın yoluyla hakaret suçundan” 5 yıl hapis cezası verildi

Gazeteci Ufuk Kekül’e “basın yoluyla hakaret suçundan” 5 yıl hapis cezası verildi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin, başbakan yardımcısı iken hakkında yapılan haberler nedeniyle gazeteci Ufuk Kekül hakkında açtığı dava sonuçlandı

Giresun Asliye Ceza Mahkemesindeki davada, Kekül’e ‘basın yoluyla hakaret’ suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Ceza para cezasına dönüştürülerek ertelendi. Kekül hakkında aynı biçimde tekrar bir dava açılması halinde hapis cezası uygulanacak.Kekül duruşmada, “Verilecek kararın basın özgürlüğünün güçlendirilmesine katkı sunmasını bekliyorum” diyerek beraatini istedi. Davaya konu olan haberleri hakaret amacıyla değil, kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığını, bu haberlerin anayasanın güvencesi altında olan basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kekül, “Dava sürecinde savunma dikkate alınmadı, bu haberlerin neresinde hakaret olduğu değerlendirilmedi” dedi.

GİRESUN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN