Giresun’da 3 yılda 395 kişiye istihdam

Giresun’da 3 yılda 395 kişiye istihdam

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun’da 21 milyon TL’lik yatırımla 395 kişinin istihdamına katkı sağladı

TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü IPARD programı kapsamında, turizm sektöründe yaklaşık 21,5 milyon TL’lik yatırımı Giresun’a kazandırdı. Dereli, Tirebolu, Görele, Keşap, Piraziz ve Şebinkarahisar ilçelerinde gerçekleştirilen yatırımlarda 65’i kadın olmak üzere, 395 kişinin de istihdam edilmesine olanak sağlandığı bildirildi. "Kırsal turizm" sektörü kapsamında 2 tane yeme içme tesisi ve 11 tane konaklama tesisi olmak üzere toplam 13 projeye 7 milyon 464 Bin TL hibe desteği verildiğini belirten TKDK Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, “Giresun bulunduğu konum ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyeli oldukça yüksek bir ilimiz. Bizler de bu potansiyeli açığa çıkarmak ve ilin gelişimine katkı sağlamak adına turizm sektöründe ciddi desteklerde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Desteklediğimiz sektörler içerisinde turizm sektörü toplam yatırım tutarı açısından yüzde 53 oranla ciddi bir paya sahip. İlimizde turizm işletme belgesi olan 26 tesisin 11’i hibe desteklerimizden faydalanarak kuruldu. Yani turizm işletme belgesine sahip konaklama tesislerinin yüzde 42’si IPARD hibe destekleri ile ilimize kazandırıldı. Yine bu 11 konaklama tesisi ile ilimizde mevcut yatak ve oda kapasitesini yüzde 26 oranında artırdık. IPARD II Programı kapsamında da desteklerimize turizm sektöründe yüzde 50’den yüzde 65 çıkan hibe oranıyla devam edeceğiz. Yatırımcılarımızın ilgisinin artarak devam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GİRESUN/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN