Giresun’da çıkan yangında ihmal iddiası

Giresun’da çıkan yangında ihmal iddiası

Giresun’un Eynesil ilçesi Boztepe mahallesinde bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden Elmas Küçükal’ın (93) ailesi yangında ihmal olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu

Edinilen bilgilere göre, yangında hayatını kaybeden Elmas Küçükal iki oğlunun da altlı üstlü oturduğu evin yan tarafında bulunan özel bir odada kalıyordu. Geçtiğimiz 6 Ağustos gecesi evin içinde duman fark eden Elmas Küçükal’ın yakınları itfaiyeye haber verdi. Yaklaşık 1 yıldır beyin felcine bağlı yaşam mücadelesi veren Elmas Küçükal, çıkan yangında hayatını kaybetti. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini iddia eden Elmas Küçükal’ın oğlu Ömer Yüksel, savcılığa olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.Olayın yaşandığı sırada Eynesil Belediyesi’ne ait itfaiyenin evin yanına geldiğini ve içinde sadece şoför olduğunu savcılığa verdiği dilekçesinde belirten Yüksel, itfaiye görevlilerinin kusuru olduğunu kaydetti. İfadesinde “Gelen itfaiyede sadece şoför vardı, su ise 5 dakika sonra bitti” diyen Yüksel şöyle devam etti:“Elmas Kücükal benim annem olur, kendisi yatalak ve felçli hasta idi. Eynesil Boztepe mahallesinde iki katlı binanın ikinci katında yalnız olarak bir odada kalırdı ancak aynı dairenin bulunduğu yerde ayrı bir kapıdan annemin odasına girilirdi. Annem burada elektrikli şişme hastane yatağında bulunuyordu. O gün kendime ait evde yatıyordum ve saat 03.00 sıralarında bir bağırma sesi duydum. Yeğenim İrem ‘ev yanıyor’ diye bağırıyordu. Ben hemen kalktım ve üst katın merdivenine kadar çıktım ancak annemin bulunduğu odayı duman ve alevler sarmıştı. İrem bana ‘110 itfaiyeyi arıyorum’ dedi. Bu sırada kardeşim Tuncay annenim odasına girip çıkıyordu. Ben yoğun ve yangın nedeni ile itfaiye ilgilenmek ve itfaiyeyi tekrar aramak için alt kata indim. Tuncay ise bir hortum ile yangını söndürmeye çalışıyordu. Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra Eynesil İtfaiyesi’ne ait araç geldi ve araçta sadece şoför vardı. Bu kişi hortum ile yangını söndürmeye çalıştı ancak yaklaşık 5 dakika sonra itfaiyenin suyu bitti ve yanımızdan ayrılıp gitti. Yaklaşık 10-15 dakika sonra Vakfıkebir ve Beşikdüzü itfaiyeleri geldi ve yangına müdahale ettiler ve kısa bir sürede yangını söndürdüler."Görevlilerden şikayetçi olduğunu kaydeden Yüksel, “Yangın söndüğünde annem bulunduğu yatakta vefat etmişti. Annemin yattığı yatağın fişi piriz takılı idi yine odada bulunan gece lambasının fişi ide bu üçlü prize takılı idi. Annem yatalak hasta olduğu için annemin ayağa kalkması mümkün değildi. Yangının elektrik prizinden kaynaklandığını tahmin ediyorum. Eynesil itfaiyesi olaya çok geç geldi eğer Eynesil itfaiyesi olaya yerinde zamanında gelmiş olsaydı annem belki kurtulurdu. Eğer itfaiyenin buraya gelmesinde bir kusur var ise aile olarak görevlilerden şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı.

GİRESUN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN