Giresun’da STK’lardan ‘Kudüs’ için ortak basın açıklaması

Giresun’da STK’lardan ‘Kudüs’ için ortak basın açıklaması

Giresun’da Sivil Toplum Kuruluşları’nın üniversite birimleri ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda adımlarına karşı ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi

STK‘ların ortak metnini okuyan TÜGVA Giresun Yükseköğrenim Koordinatörlüğü GRÜ Eğitim Fakültesi Temsilcisi Abdullah Özkan ,“Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken; Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken; Arakan’da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir” dedi.“İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık ‘Büyük İsrail Projesi’ çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır” diyen Özkan, “İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması, son olarak da Kudüs’ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Alem-i İslam’ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya ve O’na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir” diye konuştu.

GİRESUN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN