Görele’de ahşap oyma sanatının son temsilcisi

Görele’de ahşap oyma sanatının son temsilcisi

Giresun’un Görele ilçesinde Halil Yüksektepe, unutulmaya yüz tutmuş ahşap oyma sanatının ilçedeki son temsilciliğini 45 yıldır sürdürüyor

Unutulmaya yüz tutmuş ahşap oyma sanatını gelecek nesillere aktarmak istediğini ifade eden Halil Yüksektepe, Görele ilçesinde kurs açmak istediğini söyledi. Ahşap ustası Yüksektepe, “Görele’de el emeği, göz nuru ahşap oymacılık sanatını meslek olarak yapan tek usta olarak ben kaldım. Bu sanatı yaklaşık yarım asırdır devam ettiriyorum. Yaptığım çalışmaları kendi atölyemde sergiliyorum. Bazen ilgisini çekip almak isteyenler oluyor, bazen isteğe göre de yaptığım çalışmalar oluyor. Hâlâ bu meslek popülerliğini sürdürüyor olsa da teknolojinin gelişmesiyle elle yapan ustalar kalmadı daha çok makinelerle yapılıyor. Ancak ben bu mesleği gelecek nesillere aktarmak için Görele ilçesinde bir kurs açmak istiyorum. Çünkü bu sanatla uğraşanların sayısı her geçen gün azalıyor. Yeni temsilciler yetiştirilmesi şart diye düşünüyorum. Yaptığım ve geliştirdiğim yeni model ve de tasarımları ikinci bir defa başka bir üründe kullanmayarak kafamdan yeni yeni tasarımlar geliştiriyorum” dedi.

GİRESUN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN