Görele’de “Engelliler Dayanışma Etkinliği” düzenlendi

Görele’de “Engelliler Dayanışma Etkinliği” düzenlendi

Giresun’un Görele ilçesinde yeni kurulan Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği (KOFD) tarafından dostluk ve dayanışma etkinliği düzenledi

Etkinliğe Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Karadeniz Omurilik Felçlileri Dernek Başkanı Asiye Divli, engelli ve engeli aileleri katıldı.Engelliler adına konuşan (KOFD) Derneği Başkanı Asiye Divli, Öncelikle Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederken, günümüzde engelli vatandaşlar için birçok engelin kalktığını bunların arasında gerek ulaşım araçlarında gerekse kurum ve kuruluşlarda engelliler için yapılan yeni düzenlemelerin oldukça memnun edici olduğunu söyledi.Engellileri daha iyi anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Divli, "Yarın başımıza ne gelecek bile biliyor muyuz? Onu için her sağlam bir engelli adayıdır. Bunu hiç unutmamız gerekiyor. Biz dernek olarak ilçe ve bölge sınırlarımız içinde yaşayan engelli hemşehrilerimizi kendimiz kadar önemseyerek çok yönlü hizmetler sunma çabasındayız. Birçok engellilerimizi buraya getirmek isterdik ama bazı engellilerimiz engelleri nedeniyle gelemediler. Tüm yaptığımız çalışmalarımızın amacı engelli bireyleri topluma kazandırmaktır. Kazandırırken de engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve istihdam alanlarını kullanabilmek, haklarını kazandırmak onları kendi ayakların üzerinde durabilmelerini sağlamaktır” dedi.İlçe Kaymakamı Ermiş ile ilçe belediye başkanı Erener’in yaptığı konuşmaların ardından, derneğe yardım yapan kişilere plaket verildi. Etkinliğe katılan ses sanatçıları Yılmaz Turan, İbrahim Öztürk ve Metin Kır engellilere destek olmak için sahne aldı.

GİRESUN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN