Görele’de muhtarlar toplantısı düzenlendi

Görele’de muhtarlar toplantısı düzenlendi

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle mahalle muhtarlarıyla ayda bir kez düzenlen toplantı, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş başkanlığında gerçekleştirildi

Hükümet Konağı konferans salonunda yapılan toplantıya Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş‘in yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tamer Yiğit, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele Emniyet Müdürü Nazım Şahin, kurum amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.Muhtarların sorunlarının dinlenilmesi ve çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen toplantıda muhtarların genelinin asayiş sorununun olmadığı gözlenirken, Emniyet Müdürü Nazım Şahin, mahallelerdeki asayiş olayları hakkında salondakilere genel bir bilgi verdi."Düğünlerde silah atılmasına kesinlikle müsaade etmeyin"Herkesin başına bir polis dikilemeyeceğini, kendi kendinin polisi olacağını, insan haklarına, yasalara ve kurallara uyulursa polise gerek olmayacağını belirten Kaymakam Ermiş, “Çevreye, doğaya hayvan haklarına saygılı olmalıyız. Şu anda ilçemizde terörle mücadele için bir çalışma yürütülmektedir. Terörle mücadelede sadece polislerin yeterli olmayacağı sivil toplum kuruluşların ve siz Mahalle muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Her muhtar mahallesinde kimler oturuyor hepsini bilecek. Mahallesine şüphelendiği bir yabancı geldiğinde emniyet güçlerine bilgi verecek. Mahallelerde bulunan metruk binaları gözetim altında tutmalısınız. Bu binalara uyuşturucu madde kullanan insanların kullanmasına izin verilmeyecek. Balıkçı barınakları çevresinde bulunan hurda araçların kaldırılması sağlanacak. Uyuşturucu madde kullanan insanları topluma kazandırmak için sivil bir grubun sahip çıkması sağlanmalı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığında Geçlik Merkezi ile birlikte proje yapılarak uyuşturucu maddesi kullananları topluma kazandıracak çalışmalar yapılmasını sağlamalıyız. Kaymakamlık olarak gerektiğinde bu projeye her ay vakıftan 500 TL ödeme yaparak projeye destek verebiliriz. Uyuşturucu kullananları tespit edip topluma kazandırmak için ilgililere yardımcı olalım. Bir de düğünlerde silah atılmasına kesinlikle müsaade etmeyin” dedi.

GİRESUN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN