Söz yazarlarına ders gibi eleştiri

Söz yazarlarına ders gibi eleştiri

Görele Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Nihat Öztürk, Karadeniz ezgilerine söz yazan sanatçıların şiir tekniğini ve kafiye konusunu bilmediklerini söyledi

Yöremiz türkülerinde 7’li hece ölçüsünün kullanıldığını ve mani türü şiirlerin ezgilendirdiğini ifade eden Nihat Öztürk, hece konusunda bir sorun olmadığını ancak mısra sonlarındaki ses uyumunda teknik olarak hatalar yapıldığını ifade etti.Görele Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Nihat Öztürk “ Son yıllarda yöremizle ilgili çok sayıda ezgi üretiliyor. Bunların sözlerini yazar sanatçılar şiir tekniğini ve kafiyeyi bilmiyorlar. Mısra sonlarındaki sese benzerliğiyle ilgili kafiye ve redifleri karıştırıyorlar. Kelime sonlarındaki ekleri kafiye olarak kullanıyorlar. Kafiyenin kelimenin ekinde değil de kökünde olacağını değerlendirmiyorlar. Bugün yazılan bu manilerin yüzlerce yıl sonra türkü olabileceğini hesap etmiyor olacaklar ki ürettikleri eserlerde gerekli hassasiyeti göstermiyorlar” dedi.Öztürk, bu tür sanatçılara yardımcı olabileceklerini ifade ederek Görele Şair ve Yazarlar Derneği’nin bir amacının da bu olduğunu söyledi.

GİRESUN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN