Yılın babası kızına böbreğini veren Mustafa Boyraz oldu

Yılın babası kızına böbreğini veren Mustafa Boyraz oldu

Sevgisi ve böbreğiyle kızı Kader’i yaşama bağlayan Mustafa Boyraz’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 'Yılın Babası' ödülü verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, HABERTÜRK’ün “En Baba Kader” başlığıyla manşetten duyurduğu Kader Boyraz’ın babası Mustafa Boyraz’a, “Yılın Babası” ödülü verdi. Kader’i sevgisiyle ve verdiği böbrekle yaşama bağlayan Boyraz, ödülünü “Koruyucu Aile İftar Buluşması”nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan aldı. Bakan Kaya, aileye teşekkür ederken “Mustafa Boyraz, Kader’e sadece sevgisini değil, canından bir parçasını da verdi. Anne-babalık sadece kan bağıyla olmuyor, can bağıyla da oluyor” dedi.

LÖSEV'E SAÇLARINI BAĞIŞLAMAK İSTEDİ

Böbrek ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan kızı Kader’in yeni hayaller kurduğunu belirten anne Azize Boyraz, Kader’in LÖSEV’e saçlarını bağışlamak istediğini söyledi.

Kader’in, geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bursluluk sınavına girdiğini ifade eden Boyraz, “Kazanırsa aldığı bursu LÖSEV’e bağışlayacak. Ben de evde yapacağım ufak tefek el işlerinden elde edeceğim geliri LÖSEV’e vereceğim. Doktorlar izin verdiği müddetçe kızımla LÖSEV’e gideceğiz. Bundan sonra yeni bir çocuğun hayatına dokunabilmek için uğraşacağız” diye konuştu.

Küçük Kader de “Hep hasta arkadaşlarımı düşünüyorum. Umutlarını hiçbir zaman kaybetmesinler. Bu yüzden saçlarımı bağışlayacağım. Çocuklar evlerinde büyümeli, aileleriyle birlikte olmalı. Okula gitmeli” ifadesini kullandı. Kızının değerlerinin normale döndüğünü dile getiren baba Boyraz ise kendisinin de sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. “Ben bu ödülü kızımın, eşimin ve oğlumun desteğiyle aldım” diyen Mustafa Boyraz, ailesine teşekkür etti.

17-06/18/headline.jpg

Bakan Kaya, Kader’in LÖSEV’e harçlıklarını ve saçlarını bağışlamak istemesinden çok etkilendiğini ifade etti. Kaya, “Babası tüm ailelerimize örnek oldu. Kader de çocuklarımıza örnek olacak” dedi.

KORUYUCU AİLE GERÇEK AİLE OLDU

Mustafa ve Azize Boyraz, 2013 yılında böbrek hastası olan Kader’e koruyucu aile oldu. Kader, Boyraz Ailesi’nin yanına yerleştirildi. Kader’in ailenin yanına yerleştirilmesinin üzerinden 1 ay geçmeden, TIR şoförü olan baba Boyraz, Mardin’de büyük bir trafik kazası geçirdi. 27 gün yoğun bakımda yatan Mustafa Boyraz, kaza sonucu engelli hale geldi ve işini kaybetti. Yaşananlara rağmen kızı Kader’den vazgeçmeyen baba Poyraz, Kader’e böbreğini verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN