Beslenme dostu 8 okula 124 bisiklet hediye edildi

Beslenme dostu 8 okula 124 bisiklet hediye edildi

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü işbirliği protokolü kapsamında Gümüşhane’de 13 okula hijyen nedeniyle ‘Beyaz Bayrak’, 8 okula da ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası düzenlenen törenle dağıtıldı

Törende ayrıca okullara 124 adet bisiklet hediye edildi.Gümüşhane’de daha önce 45 okula ek olarak dönem başında 36 okulun müracaatının değerlendirilmesi sonucunda 13 okul daha beyaz bayrak alma hakkı kazandı. Böylelikle Gümüşhane’de 71 okul beyaz bayrak sahibi olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, hedeflerinin bütün okulların beyaz bayrak alması olduğunu açıkladı.Okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ayrıca il genelindeki 8 okul Beslenme Dostu Okul programı kapsamında sertifika aldı.Bisiklete binmenin orta şiddetli aerobik bir aktivite olduğunu kaydeden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, çocukların fiziksel aktiviteye olan ilgisini artırmak ve daha hareketli yaşam tarzına sahip olmalarını teşvik etmek amacıyla beslenme dostu okul olan 8 okula 124, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne de 45 olmak üzere toplam 169 bisiklet dağıttıklarını söyledi.Törende konuşan Vali Okay Memiş, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askeri personel için rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Bu ülke şehitlerimize minnettar. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için devlet olarak, millet olarak hepimiz canla başla mücadele ediyoruz. Allah bu bölücülere fırsat vermesin inşallah” dedi.Dün akşam Belediye Başkanlığının da 750 civarında bisiklet dağıttığını hatırlatan Vali Memiş, “Bisiklet bir yaşam tarzıdır. Avrupa’nın bazı ülkelerinde insanlar ulaşımlarını bisikletle sağlıyorlar. Sadece keyif için değil, ulaşım aracı olarak ta kullanılıyor. Sporu hayat tarzı haline getirmemiz lazım. Ben kendim düzenli spor yapıyorum. Haftanın en az 4 günü. Spor yaparsanız hem ruh hem de beden sağlığınız korunuyor” diye konuştu.Gümüşhane’nin spor alanında da çok iyi durumda olduğunu, futbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere diğer spor dallarında da çok güzel başarıları olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Ayrıca eğitime büyük önem veren bir iliz. TEOG’da ilk 10 il arasındayız. Fiziki mekanları iyileştireceğiz ama eğitimde kaliteyi de artırmamız lazım. Gümüşhane çok iyi değerler yetiştirmiş bir yer. Artık ulaşılabilir bir iliz. Artık dağların arkasında gariban insanların yaşadığı bir kent değiliz. Artık dağların arkasında yaşayan, ulaşılabilir, mutlu, huzurlu insanların yaşadığı bir şehir olmak istiyoruz. Gümüşhane’nin geleceği var” ifadelerini kullandı.Törende Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Güzel bir çalışma oldu. Belediye olarak bizler Özcan, Bağlarbaşı ve Süleymaniye Mahallemizde bisiklet yolu çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.Törende daha Beyaz Bayrak kazanan 13 okul ve Beslenme Dostu Okul seçilen 8 okulun yetkili ve öğrencilerine belgeleri takdim edildikten sonra bisikletler hediye edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN