Gümüşhane İl Özel İdaresi mobil konkasör alacak

Gümüşhane İl Özel İdaresi mobil konkasör alacak

Türkiye’de asfalt plenti bulunan sayılı idarelerden olan Gümüşhane İl Özel İdaresine şimdi de mobil konkasör kazandırmak için kollar sıvandı

Coğrafyasının yüzde 60’ı dağlık alandan oluşan Gümüşhane’nin köylerinde 4 bin 124 kilometre yol ağı bulunurken, son dönemde hız verilen asfalt çalışmalarında karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi olan yol altyapı malzemesi temini için mobil konkasör alımı gündeme geldi.İl Genel Meclisi’nin devam eden Ekim ayı toplantılarında gündeme gelen konuyla ilgili bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin Güvendi, coğrafi yapının dağını olması ve taşıma zorlukları göz önünde bulundurulduğunda çalışma bölgesindeki uygun malzemenin kırılarak kullanılmasının daha uygun ve ekonomik olacağı düşüncesinden hareketle makineni alımına uygun görüş bildirdiklerini aktardı.Meclis üyelerinin de söz alarak görüşlerini bildirdiği gündem maddesi yapılan oylama sonucunda mevcudun oy birliğiyle kabul edildi. İller Bankasından kredi kullanarak alınacak makine ile Kale köyündeki tesisten şehrin en uzak köyüne malzeme götürme dönemi de sona erecek, zaman ve ekonomik tasarruf sağlanmış olacak.Konuyla ilgili görüşlerini aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, mobil konkasörün şehrin her noktasında kullanılabilecek bir makine olması nedeniyle önem arz ettiğini belirterek, “Gümüşhane’de mevsimin kısa olması sebebiyle zaman bizim için çok önemli. Bu noktada mobil konkasör çok büyük katkı sağlayacak. Bizim öyle köylerimiz var ki il merkezine 100-150 kilometre mesafede. Taşıyarak birkaç kat maliyetle bunu yapmaktansa yerinde konkasörü kurarak bu işi halletmek hem maliyeti düşürecek hem zaman tasarrufu sağlayacaktır” dedi.Mobil konkasörün Türkiye’nin belki birçok İl Özel İdaresinde ve belediyesinde olmayan bir makine olduğunu kaydeden Bayraktar, makinenin alınmasının ardından yol altyapı çalışmalarının çok daha hızlı olacağını söyledi.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN