Gümüşhane’de sokak hayvanlarına beş yıldızlı kulübe yapıldı

Gümüşhane’de sokak hayvanlarına beş yıldızlı kulübe yapıldı

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, aşırı soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının barınma ihtiyacı için kulübe yaptırdı

Isı yatılımı uygulanan ahşap kulübelerde hayvanların zarar görmemesi için çivi de kullanılmadı.Sivil toplum örgütleri ve duyarlı vatandaşların talebiyle ilk etapta “beş” yıldızlı özelliklerde 5 tane yaptırılan köpek kulübeleri vatandaşların talep ettiği ve kurum tarafından incelenen noktalara yerleştirilecek.Gümüşhane’de yaptırılan kulübelerde birinci kalite ahşap ve çatı malzemesi kullanılırken, hayvanların zarar görmemesi için çivi kullanılmadı, üşümemeleri için de ısı yalıtımı malzemelerinden faydalanıldı.En fazla 2-3 köpeğin sığabileceği, minik yavruların üşümeden kış mevsimini konforlu bir şekilde geçirebileceği kulübelerin sayısını talep olması halinde artırabileceklerini kaydeden Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, “Kurum olarak sokak hayvanlarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede sokak hayvanlarının küresel iklim değişikliği nedeniyle aşırı soğuk geçen kış aylarında hayvanların daha rahat yaşamını sağlayabilmesi için bu kulübeleri yaptık. Bundan sonra da devamını getireceğiz” dedi.Kulübeleri ilk etapta 5 tane yaptıklarını, talep gelirse yine yapacaklarını kaydeden Aydın, vatandaşların talebinin ardından kulübe konulacak bölgeyi bir de kendi teknik ekibinin inceleyerek gerçekten ihtiyaç olup olmadığını onaylayacağını belirtti.Kurumda mimar olarak görev yapan ve kulübeleri projelendiren Reyhan Kullukçu da kurum olarak zaten yaban hayvanlarına ve canlılara değer verdiklerini belirterek, “Bu yüzden hayvanların yoğun kış şartları altında daha iyi bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri için böyle bir yapıya ihtiyaç duyduk. Şimdiye kadar yapılmış uygulamaları inceledik. Mümkün olduğunca küçük ama onların rahat edebileceği ölçülerde yaptık. Kapısı bir köpeğin rahatlıkla girebileceği büyüklükte, ayağa kalktığında da 4 ayağı üzerinde durabileceği bir büyüklükte. En fazla 2-3 köpeğin sığabileceği büyüklükte yapıldı” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN