Gümüşhaneli dağcılardan bahar mevsimindeki ilk yürüyüş Ünlüpınar Beldesine

Gümüşhaneli dağcılardan bahar mevsimindeki ilk yürüyüş Ünlüpınar Beldesine

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular bahar mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte doğa yürüyüşlerine yeniden başladı

Kış mevsimini kayak etkinlikleri düzenleyerek geçiren sporcular, dağlardaki beyaz örtünün yerini çiçeklere bırakmasıyla birlikte yeniden doğa yürüyüşlerine başladı.Bahar mevsiminin ilk yürüyüşünü Kelkit ilçesine bağlı çeşmeleriyle ünlü ve adını da buradan alan “Ünlüpınar” beldesine gerçekleştiren sporcular, dört mevsimi aynı günde yaşadıkları günübirlik doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.Ünlüpınar Beldesi Fatih Mahallesi muhtarı Mustafa Nas rehberliğinde sabahın ilk saatlerinde yürüyüşe başlayan 9 sporcu yaklaşık 13 kilometre süren etkinliği 5 saatte tamamladı.Kelkit, Torul ve il merkezinden sporcuların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Pekün dağının Yellice, Alim’in Kavağı, Çataldaş, Hamidin Çamı, Çarşud Taşı mevkilerini kat eden sporcular, Köşkerin Poharı, Büyükdüz, Kınik, Karanlık dere ve Yolların Ayrımı bölgesinde yürüyüşü tamamladı.Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, yürüyüş sırasında Çataldaşı denilen bölgeden hem Kelkit hem de Gümüşhane vadisini izleme imkanı bulduklarını belirterek, etkinlik için Kelkitli sporcular ve rehber Mustafa Nas’a teşekkür etti.Karlı zeminden başladıkları yürüyüş boyunca boy gösteren çiçeklerle doğadaki canlanmayı bizzat gözlemlediklerini kaydeden Akbulut, “Kış mevsiminde üyelerimizle birlikte kayak yaptık. Şimdi sezonun sona ermesiyle birlikte doğa yürüyüşlerimizi yeniden başlattık. 2 haftada bir yürüyeceğiz. Dağlar bizi bekliyor. Herkesi her bir köşesi başka güzel olan Gümüşhane’yi keşfetmeye bekliyoruz” dedi.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN