Limni gölüne ulaşım konforlu hale geldi

Limni gölüne ulaşım konforlu hale geldi

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkına ulaşımı sağlayan yollarda beton yol çalışmaları tamamlandı

Uzun yıllardan beri toprak zeminde ulaşımı sağlanan yolda Turizm Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kaynakları, İl Özel İdaresi destekleriyle beton yol çalışmaları tamamlandı.Hem Zigana köyünden göle ulaşımı sağlayan 5,5 kilometrelik hem de Zigana dağı zirvesinden ulaşımı sağlayan 5,5 kilometrelik yolda İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan yol genişletmesi, alt zemin ve stabilize çalışmalarının ardından yine İl Özel İdaresi personeli tarafından proje ve kontrollük hizmetleri yapılan beton parke, beton yol çalışmaları tamamlandı.Beton su hendekleri, beton yol üzerine sıcak karışım asfalt ve keskin virajlarda bariyer çalışması da yapılacak olan yolda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Nefis bir yol olmuş. Müteahhit arkadaşa huzurlarınızda teşekkür ediyorum. O yol hayal gibiydi. Toprak yol halindeydi. Üstüne sıcak asfalt, şev betonlarını, bariyerlerini yapacağız. Orası Uzungöl olacak. Orada 11 tane daha bungalov evin temelini attık. Kışın da orası faaliyette olacak. Yol güzergahının da çığ tedbirini alıyoruz. Orası Uzungöl, Zigana dağı zirve tesisleri de adeta Ayder gibi olacak” dedi.Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte Zigana dağı zirvesinden Limni Gölü Tabiat Parkına ulaşımı sağlayan yolda incelemelerde bulunan Vali Memiş, daha sonra tabiat parkında devam eden yeni bungalov ev inşaatları, mevcut bungalov evlerin izolasyon çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, işletme sahibi Murat Eroğlu’ndan bilgi aldı.Limni Gölü Tabiat Parkında ışıklandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Vali Okay Memiş, “Komple elektrik hattı yer altına alınıyor. Gölümüz, gece ışıl ışıl olacak görüntüsü ile ziyaretçilerini büyüleyecek. Kışın konaklama yaptırabilmek için kalorifer sistemi yaptırıyoruz. Şu an ihale aşamasındayız. Altyapı eksikliklerinin hepsini tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.Tabiat parkında mevcut 11 bungalov evine ek olarak 11 tane daha bungalov ev yapımına başlanacağını ve toplam sayının 22’ye çıkacağını dile getiren Vali Memiş, “Yol güzergahı zaman zaman sisle kaplandığında gri renkli beton yolun belli olmadığı yönünde turistlerden şikayet geldi. Bu nedenle beton üzerine asfalt serip sarı şeritler ve levhalar ile daha güvenli hale getireceğiz. Orası bu bölgenin en güzel turizm yolu, Limni Gölü bu bölgenin en güzel destinasyonu olacak. Altyapı çalışması olmadan bu hedefe gitme şansımız yok. Yaptığımız her çalışma vatandaşımızın takdirini kazanıyor. Yaptığımız yolu görenler teşekkürlerini iletiyorlar. Görülen eksiklikleri gidermek adına anında kaynaklar bulunup çalışmalar yapıldı. Bu noktada Milletvekillerimiz Cihan Pektaş ve Osman Akgül’e şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)





Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN