Ormanda uçuruma yuvarlanan vatandaş kurtarıldı

Ormanda uçuruma yuvarlanan vatandaş kurtarıldı

Gümüşhane’de kışlık odunu yapmak için ormana giden ve dinlendiği sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen vatandaş uzun uğraşlar sonucunda kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Dibekli köyünde yaşayan İhsan Aydurmuş (29) köylüleri ve aile bireyleriyle birlikte Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen Karamustafa köyü Çamlık mevkiine kışlık ihtiyaç odununu yapmak için gitti. Burada akşama kadar çalışan ve yorulduğu için mola veren Aydurmuş, dinlendiği sırada dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı. 112 Acil Servis ekiplerine haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlanan Aydurmuş’a ilk müdahalesini yaptıktan sonra çıkarmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) destek istedi.Beraberinde Gümüşhane Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin’le birlikte olay yerine giden AFAD ekipleri, 112 ekipleri tarafından sedyeye sabitlenen Aydurmuş’u kendi sedyelerine bağlayarak halat yardımıyla yaklaşık 30 metrelik mesafeden emniyetli şekilde çekerek ambulansa teslim etti.Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aydurmuş’un kaburgalarında ve göğüs kafesinde kırıklar olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN