Tomara Şelalesi yeni bir çehreye kavuştu

Tomara Şelalesi yeni bir çehreye kavuştu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı ve dağdan çıkan 40 ayrı kaynağın dökülmesi sonucu oluşan ender şelalelerden, efsaneleriyle ünlü Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, 6,5 milyon TL’lik yatırımla yeni bir çehreye büründü

Cam seyir terasının yapılması, yolunun parke ve asfaltla kaplanıp işletmesinin de profesyonel firma tarafından yapılmaya başlanmasının ardından Tomara Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından birisi oldu.Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırları içerisinde bulunan ve bir dağın eteğinden çıkan 40 ayrı kaynaktan beslenen ve 25 metreden dökülen köpüklü sularla görenleri büyüleyen, metrelerce uzaktan duyulan sesiyle Tomara Şelalesi’ne şimdi de gece aydınlatması yapılacak.Şiran ilçe merkezine 23, Gümüşhane il merkezine de 114 kilometre uzaklıkta bulunan şelalenin etrafındaki 70 hektarlık alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat parkı olarak ilan edilmişti.Gelişme planı kapsamında, 16 kamelya, 2 adet çelik konstrüksiyonlu ağaç köprü, 1 adet giriş kontrol binası, 1 adet yağmur barınağı, 3 adet çeşme, 4 adet bulaşık yıkama ünitesi, 1 adet manzara seyir terası, otopark, yürüyüş yolunun yapılmasının ardından geçtiğimiz yıl 30 bin kişinin ziyaret ettiği şelaleyi bu yıl 1 ay içerisinde 3 bin kişi ziyaret etti.Cam seyir terasının ayrı bir güzellik kattığı ve bir diğer adı “Kırk Gözeler” olan Tomara Şelalesi’nin tarihçesi de bilinmiyor. Suyu daha yüksekten akarken 1939 yılında meydana gelen depremde seviyesinin biraz daha düştüğü şelalenin bugüne kadar suyunun kuruduğu bilinmiyor.Beraberinde yetkililerle Tomara Şelalesi Tabiat Parkında incelemelerde bulunan ve buz gibi suya ayaklarını sokan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Tomara şelalesinin yeni bir çehre ve yeni bir vizyon kazandığını söyledi.Geçtiğimiz yıl göreve başladığında çok etkilendiğini fakat işletmedeki amatörlük ve eksikliklerin büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını kaydeden Vali Memiş, “Hemen o konuya el attık. Ve mutlaka buranın özelleştirilmesi gerektiği düşüncesiyle ihale ettik. Ayrıca neredeyse 6,5 milyon liralık bir yatırımla buradaki cam seyir terası ve yürüyüş güzergahlarını düzenledik. Artık Tomara Şelalesi turizme eskisinden çok daha fazla hazır diyebilirim. Yolunu da bu sezon sıcak asfalt yaparak bitireceğiz. Yani Tomara Şalelasine ulaşımı kolaylaştıracağız. Burayı insanların kullanımına açacağız” dedi.Gümüşhane’nin turizm alanında çok bakir olduğunu ifade eden Vali Memiş, Tomara Şelalesi’nin bir dünya harikası olduğuna değinerek “Ülkenin bile sınırlarını aşacak güzellikte bir yer. Benim hayalim burada konaklama da yaptırmak. Mutlaka bungalov evler yaptırmalıyız. Onun için girişimlerde bulunduk. Bakanlıktan gerekli izinleri alıp burada konaklamayı da düşünüyoruz inşallah” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞHANE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN