10 yıl boyunca bozuk para biriktirdi

10 yıl boyunca bozuk para biriktirdi

10 yıl boyunca 1’er liradan toplamda 45 bin TL biriktirmeyi başaran kantin işletmecisi Mehmet Ufuk Ayas madeni paraları küpe koyarak toprağa gömdü. Kendine 61 bin TL hedef koyan Mehmet Ufuk Ayas, “İlk para biriktirmeye tesadüfen başladım, sonra bu insanların da ilgisini çekince hobi haline dönüştü”

Trabzon’da özel bir okulda 10 yıldır para üstlerini 1'er TL şeklinde biriktiren Mehmet Ufuk Ayas topladığı 45 bin TL’yi küpe koyarak toprağa gömdü.  

18-01/24/34.Jpeg

Trabzon’da kantin işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Mehmut Ufuk Ayas, 10 yıl önce madeni 1 liraları biriktirme kararı aldı. Kumbara yerine bebek maması şişelerini kullanan Ayas daha sonra madeni paraları plastik kutularda biriktirmeye başladı. Ayas, ev almak için başladığı bu para biriktirme işini daha sonra hobi haline çevirdi. Trabzon’un plaka kodu olan “61”e vurgu yaparak hedefinin 61 bin TL biriktirmek olduğunu söyleyen Ayas, 1’er liradan şuana kadar 45 bin TL biriktirmeyi başardı. Ayas, paraları saklamak içinse farklı bir yola başvurdu.

HIRSIZLIK OLAYINA KARŞI GÖMÜYOR

Hırsızlığa karşı önlem için topladığı paraları bir küpe koyarak gömmeyi seçen Ayas, 10 yıldır biriktirdiği 45 bin TL’yi küpe koyarak kendisinin ve bir arkadaşının bildiği bir fındık bahçesinde toprağa gömdü. Ayas, “Daha güvenli olduğu için 45 bin TL’yi küpe koyarak toprağa gömdüm. 15 bin TL daha kaldı onu toplamam da ne kadar sürer bilmiyorum” dedi.

18-01/24/35.Jpeg

Trabzon’da her yerin fındık bahçesi olduğunu kaydeden Ayas, “Trabzon’da her yer fındıklık olduğu için burayı tercih ettim. Hırsızların burayı bulması zor çünkü Trabzon’da her yer fındıklık. Burayı bilmedikten sonra  bulunacağını zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF 61 BİN TL

61 bin TL’yi topladığı zaman ne yapacağına karar vermediğini vurgulayan Ayas, “Fanatik bir Trabzonspor taraftarıyım. Onunla ilgili birşeyler yapmayı düşünüyorum. Ama şuanlık bir karar vermedim. 61 bin hedefim olsun o zaman karar vereceğim. Günlük cebimde ne kadar madeni 1 lira varsa onları akşam üstü eve giderek kumbaraya koyuyorum. Bugüne kadar böyle yaparak bu kadar para biriktirdim. 10 yıldır kesintisiz para biriktiriyorum. İlk para biriktirmeye tesadüfen başladım. Sonra bu insanların da ilgisini çekince bu hobi haline dönüştü. Eşimin de çok hoşuna gitti” diye konuştu.

'KUMBARAYI TRABZONSPOR İÇİN AÇTIM'

Zaman zaman eşinin de kendisine yardım ettiğini vurgulayan Ayas, “Onlar da benim gibi şu kadar 1 liramız var diyerek yardım ediyorlar. Sosyal medyada bunlar yayınlandığı için herkes biliyor. 1 lira getirenler oluyor ama ben onları almıyorum. Çünkü bunun bir amacı var. Para toplamak için bunu yapmıyorum. Para toplamak amaçlı olsa bunu çok kısa zamanda yaparsın. Ben sadece kendim biriktiriyorum. Bugüne kadar maddi açıdan ihtiyaçlı olduğum zamanlar çok oldu. Çok zor duruma düşmeme rağmen biriktirdiğim paralardan hiç harcamadım. Ancak ben aşırı Trabzonsporlu olduğum için birkaç arkadaşımız şike anıtı yapıyorlar. Ben de buna katkı amaçlı 61 tane 1 lirayı bu paradan alıp verdim. Bir de Trabzonspor Basketbol Kulübü'ne yardım amaçlı bir miktar ayırdım. Onlara da bu paradan biraz vereceğim. Bunların haricinde paraya hiç dokunmadım. Sadece Trabzonspor için bu parayı harcadım” ifadelerini kullandı.

TRABZON/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN