15 Ağustos Bakanlar Kurulu kararları! Bayram tatili ve emekli maaşları açıklaması

15 Ağustos Bakanlar Kurulu kararları! Bayram tatili ve emekli maaşları açıklaması

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 15 Ağustos Bakanlar Kurulu kararlarını açıklandı. Kurban Bayramı tatili ve emekli maaşlarının ne zaman yatacağı Bakanlar Kurulu toplantısında karara bağlandı. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasına karar verildiğini açıkladı. Emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek.

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı.  Emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek. 

ERDOĞAN, “HAYIRLI BİR ADIM OLUR” DEMİŞTİ

Turizmciler 6 günlük bayram tatilinin 28-29 Ağustos’un da dahil edilerek 10 güne uzatılmasını, böylece turizmde gelirlerin artmasını istemişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama "10 günlük tatile yeşil ışık" olarak yorumlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm-mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

2017 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

17-08/15/bakanlar_kurulu_toplandi_tatil_kac_gun_olacak_1502798251_1724.jpg

TOPLANTIDA NELER GÖRÜŞÜLECEK?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Terörle Mücadele, Suriye'deki gelişmeler en önemlisi Telafer'de bugün başlayan operasyon ve FETÖ ile mücadele konuları görüşülecek.

BEKİR BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPACAK

Bakanlar Kurulu buün saat 14.00'da toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı sonrası Bekir Bozdağ kamera karşısına geçerek milyonların beklediği kararları açıklayacak. Siz de haberimizde yer alan canlı ekrandan toplantıyı anlık olarak takip edebilirsiniz.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU?

Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında az önce başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla birleştirilerek 6 güne çıkan Kurban Bayramı tatiline 28-29 ağustos tarihlerinin de eklenmesiyle 10 güne çıkmasını isteyen turizm sektörü, tüm hazırlıklarını tamamladı. Tatilcilerin pek çoğu da tatillerini bu tarihlere göre planlarken, bir çoğunun gözü kulağı da çıkacak kararda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulara “Hükümet çalışıyor. Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur” değerlendirmesini yapmıştı. Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu’nu işaret etmiş, orada değerlendirileceğini söylemişti.

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları yatacak mı? Ne kadar maaş yatacak? gibi soruların yanıtı merak konusu oldu. Ülkemizde SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların beklediği kararı bugün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor.

BAKANLAR KURULU NEDİR?

Bakanlar Kurulu, Hükûmet ya da Kabine Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakan’ın başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kurul. Her bakan kendi bakanlığını ilgilendiren işlerden ve emri altında çalışanların yerine getirdikleri iş ve eylemlerden sorumludur. Bakanlar kurulu, Başbakan, 5 Başbakan Yardımcısı ve 21 Bakan olmak üzere toplam 27 üyeden oluşur ve kararlarını oy birliğiyle alır. Bakan’ın anayasaya göre milletvekili olma zorunluluğu yoktur. Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Başbakan, Cumhurbaşkanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri arasından atanır. Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir.

BAKANLAR KURULU ÜYELERİ

Başbakan

Başbakan Yardımcıları (5 tane)

Adalet Bakanı,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Avrupa Birliği Bakanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı,

Çevre ve Şehircilik Bakanı,

Dışişleri Bakanı,

Ekonomi Bakanı,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı,

Gençlik ve Spor Bakanı,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı,

Gümrük ve Ticaret Bakanı,

İçişleri Bakanı,

Kalkınma Bakanı,

Kültür ve Turizm Bakanı

Maliye Bakanı,

Milli Eğitim Bakanı,

Millî Savunma Bakanı,

Orman ve Su İşleri Bakanı,

Sağlık Bakanı,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2017?

Kurban kesmek için bekleyişini sürdüren Müslümanlar, "2017 Kurban Bayramı ne zaman?" sorusunun cevabını araştırıyor. Aynı zamanda bu yıl Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı da merak edilen konular arasında. Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı boyunca imkanı olan Müslümanlar kurban keserek ibadetini yerine getirecek ve aynı zamanda kurban kesme imkanı olmayan kişilere de et dağıtımı yaparak İslam dinini paylaşma ve dayanışma gücünü ön plana çıkaracak.

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 15 Ağustos Bakanlar Kurulu kararlarını ve canlı takibini haberimizden yapabilirsiniz. Kurban Bayramı tatili ve emekli maaşlarının ne zaman yatacağı Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası karara bağlanacak. Siz de haberimizden 15 Ağustos Bakanlar Kurulu kararlarını öğrenebilir toplantı başladığı andan itibaren canlı olarak izleyebilirsiniz. Turizmci, memur, emekli gibi milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu toplantı sonrası alınan kararlarda olacak. Kurban Bayramı tatili kaç gün ve emekli maaşları ne zaman yatacak sorunuzun yanıtı da haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN