15 tatil ne zaman başlıyor? Yılbaşı resmi olacak mı? 2018 resmi tatil günleri MEB takvimi

15 tatil ne zaman başlıyor? Yılbaşı resmi olacak mı? 2018 resmi tatil günleri MEB takvimi

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil ne zaman başlıyor hangi güne denk geliyor? 2018 resmi tatil günleri ve yılbaşı tatil mi sorularınızın yanıtı haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı 2017/2018 Eğitim Öğretim yılı MEB iş takvimini yayınladı. Buna göre 15 tatil ne zaman başlayacak? Yılbaşında okullar tatil olacak mı? Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor, haftasonu tatili var mı sorularının yanıtı belli oldu. MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Yıl içerisinde bazı günlerde tatil günü olacağı kesinleşti. İşte 15 tatil ne zaman başlayacak, 2018 resmi tatil günleri ve yılbaşı resmi tatil olacak mı sorularınızın yanıtı.

Son dakika MEB resmi tatil günleri ve 15 tatil ne zaman başlıyor sorularının yanıtı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimi yayınlandı. Buna göre bu sene 15 tatilin ayın kaçında olacak? Öğrencilerin merak ettiği sömestr tatilinin tarihi ve tüm merak edilenleri haberimizin detayında. Yılbaşı yaklaştıkça öğrencilerin gözü kulağı MEB resmi tatil günlerine çevrildi. 15 Tatil, yılbaşı, okulların ne zaman kapanacağını arayan öğrenciler ve veliler şimdiden plan yapmaya başladı. Siz de haberimizden 15 tatil ne zaman başlayacak, 2018 resmi tatil günleri ve yılbaşı resmi tatil mi sorularınızın yanıtını bulabilir planlarınızı günler öncesinden yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. İşte konu hakkında ayrıntılar ve merak ettikleriniz.

Okulların açılmasıyla birlikte binlerce öğrenci gözünü 2017 yılı 15 tatiline çevirdi. MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu. Buna göre okulların yılbaşında tatil yapıp yapmayacağı 15 tatilin başlangıç günü ve diğer resmi tatiller iş takviminde yer aldı.

15 TATİL NE ZAMANBAŞLIYOR?

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. Çeşitli haber ajanslarında çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.

YILBAŞI TATİL OLACAK MI?

Her yıl olduğu gibi bu yılda Yılbaşı günü yani 1 Ocak günü tatil olarak kutlanacak. Bu yıl 01 Ocak 2018 tarihi pazartesi gününe denk geliyor. Bu vesileyle tatil planı yapanlar için fırsat doğdu. Yılbaşının pazartesine denk gelmesi sebebiyle hafta sonu plan yapanlar toplamda 3 gün izin yapmış olacak. 01 Ocak pazartesi günü okullar kapanacak ve tüm kamu daireleri resmi izinli olacak

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

2018 TATİLLERİ

- 1 Ocak Yılbaşı (Pazartesi günü) resmi tatil

Yılın son günü olan 31 Aralık, Pazar gününe denk geliyor. Dolayısıyla 1 Ocak Pazartesi günü resmi tatil. 30 Aralık Cumartesi ile birlikte düşünüldüğünde çalışanlar için üç günlük bir tatil fırsatı doğuyor.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)

Yılbaşı tatilinden sonraki ilk resmi tatil 23 Nisan'da. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla aynı yılbaşı tatilinde olduğu gibi yine hafta sonu ile birleştirilebilecek 3 günlük bir tatil söz konusu.

- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil

23 Nisan'dan 8 gün sonra 1 Mayıs tatili var. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Salı gününe genk geliyor. Aradaki Pazartesi günü izin alabilecekler için bu kez 4 günlük bir tatil fırsatı doğuyor.

- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

Haftasonuna gelen ilk resmi tatil 19 Mayıs'ta. Cumartesi gününe denk geldiği için çalışanlar için ekstra bir tatil fırsatı oluşturmayacak.

- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

19 Mayıs'tan sonra bu kez sırada Ramazan Bayramı var. Ancak Ramazan Tatili'nde uzun bir tatil gözükmüyor. Önceki günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Dolayısıyla resmi tatil günleri perşembe öğleden sonra ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar. Çalışanlar, zaten iki günü haftasonu olan 3.5 günlük bir tatille yetinmek zorunda.

- 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar günü)

19 Mayıs gibi 15 Temmuz tatili de hafta sonuna denk geliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Pazar günü.

- 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

- 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

- 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

- 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

- 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil

2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Sonraki Cuma gününü tatil olarak kullanabilecekler için yaz sonunda 4 günlük bir izin gözüküyor.

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü) resmi tatil

2017 yılında Pazar gününe denk gelen 29 Ekim tatili bu kez Pazartesi günü. Dolayısıyla yine 3 günlük bir tatil var.

ULUDAĞ'DA TATİL YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'daki otellere rezervasyonlar şimdiden başladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'a bu sene erken düşen karın rezervasyonları da beraberinde getirdiğini, özellikle 3 günlük yılbaşı tatili için bugünden talep almaya başladığını söyledi.

E-OKUL VBS SİSTEMİNE GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. E-Okul’a giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki giriş seçeneği yer alır. Öğretmenler ve okul idarecileri ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile veliler ve öğrenciler de ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ile giriş yaparlar. Öğretmenler giriş için, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanır. Veliler ve öğrenciler de öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile E-Okul’a girebilir. Bunun dışında giriş işlemi için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL ÖĞRENCİ VE VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten merak ettiğiniz E-okul öğrenci giriş ekranına ve veli bilgilendirme sistemine kolaylıkla girebilir ayrıntıları ve detayları bulabilirsiniz. Sistem hem öğrenciye hem öğretmene hemde velilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI

e-okul üzerinden sınav sonucu sorgulaması yapmak için; e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin t.c. kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir. Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabilir.Ayrıca, e-Okul'un mobil uygulamalarından da sınav sonuçları kontrol edilebilir.

E-OKUL NOT SORGULAMA

Sistemde e-okul not takibi imkanı da sunulmuştur. Öğrenci girişi ile birlikte en fazla ders notları sorgulanmaktadır. Bu sayede veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilmektedir. Üstelik bunu dönem dönem öğrenebilmektedir. Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilmektedir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılmaktadır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlamaktadır. Öğrenci ve veliler kolay bir şekilde tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabilmektedir.

2017/2018 TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Özellikle bütün bir yıl çalışmış olan tüm öğrenciler yaz aylarının gelmesi ile beraber artık güzel bir tatili ve dinlenmeyi hak etmiş oluyorlar. Fakat öğrenciler bu dinlenme aşamasına geçmeden evvel içlerinin rahat etmesi ve meraklarını gidermek için bir an önce E-Okul takdir – teşekkür hesaplama işlemi yapıp sonuçlarını öğrenmek istiyorlar. Öğrenciler e-okul sisteminde bulunan takdir – teşekkür hesaplama sistemi sayesinde hangi belgeyi alacaklarını çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bu yüzden eski zamanlardaki gibi zorlu hesaplamalar yapmalarına çok da gerek kalmıyor. Aynı şekilde tüm öğrenciler E-Okul VBS üzerinden girmiş oldukları sınavların sonuçlarını ve aldıkları notları da kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar. Okulların kapanmasına bir hayli az bir zaman kaldığı için tüm bu bilgiler artık sistemdeki yerlerini almış durumda. O nedenle tüm hesaplama işlemleri de rahatça yapılabiliyor. Bu yüzden öğrenciler tahmini olarak puan hesaplama robotu üzerinde karne notlarını girerek yıl sonunda başarılarına ve çalışmalarına karşılık olarak hangi belgeleri alacaklarını hemen öğrenebiliyorlar.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

TATİL PLANI

Tatil planı yapmak bizim ülkemizde yeni yeni edinilen bir alışkanlık olarak algılanabilir. Bu durum nedensiz değil elbette. Artan televizyon kanalları, gazeteler, filmler ve tabii ki internet sayesinde artık her yer bize daha ulaşılır gözüküyor. Geçmiş yıllara oranla çok daha fazla tur acentesi ve tatil arama motoru olduğu bir gerçek ve yolculuk fikri pek çok kişi için daha cazip hale geldi. Her yıl aynı yazlığa gitmek yerine yeni yerler keşfetmek fikri yayılmaya başladı.

Erken rezervasyon kuralının akıllara kazınmaya başladığını söylemek yanlış olmaz. Belli ki tatilini planlayanlar bu işi diğerlerine göre daha ucuza getirebiliyorlar.

Tam da ayaklarınızı uzatmaya karar vermişken plan yapmak fikri size sıkıcı gelebilir. Ama bu konuda önyargılı olmayın. Tatil planı yapmak ay sonunu getirmek için uğraşmaktan çok daha farklı ve zevkli bir uğraştır. Üstelik hem maddi hem de manevi açıdan rahat edeceğinizi bilmek sizi plan yapmaya teşvik etmeli.

Gelelim iyi bir tatil planının nasıl yapılacağına:

Gideceğiniz Yeri Belirleyin

Bu konuda kararsızlık yaşıyorsanız, sitemizdeki ankete bir göz atarak karar verme aşamasını kolaylaştırabilirsiniz. Nereye gideceğiniz konusunda kararlı olmanız tatil planınızın diğer adımlarına geçebilmeniz açısından önemli. Eğer gideceğiniz yer belli değilse diğer adımları uygulamak zorlaşacaktır.

Yolculuk Tarihi Önemli

Burada sözünü ettiğimiz plan bir son dakika planı değil. Bu sebeple gerekli düzenlemeleri yapmak için yeterince zaman tanıdığınız var sayıyoruz. Yola çıkış tarihinizi erken belirlemeniz erken rezervasyon yaptırabilmenizi sağlar. Böylece hem ulaşımda hem de konaklamada ucuz fiyatlar ve çeşitli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışına çıkacaklar pasaport ya da vize başvuruları için mutlaka zaman ayırmalılar.

Bütçenizi Oluşturun

Uçağa mı bineceksiniz yoksa araba mı kiralayacaksınız? Otelde mi kalacaksınız çadır mı kuracaksınız? Tatilinizin ana hatlarını belirleyen bütçeniz olacak. Tatile ayıracağınız miktarı kesin bir şekilde belirleyin. Tatilin orta yerinde ‘Acaba bütçeyi aşıyor muyum?’ kuruntuları neşenizi kaçırmasın.

Rotanızı Çizin

Tatilde gideceğiniz yere karar verdikten sonra bu tatilden ne beklediğinizi düşünün. Çevreyi gezecek misiniz yoksa bütün gün kumsalda mı olacaksınız? Tarihi yerleri görmek istiyor musunuz, merkeze yakın olmak sizin için önemli mi? Haritadaki yerinizi tam olarak kesinleştirmeye başlayın.

Rezervasyon Yaptırın

Gideceğiniz yeri iyice sınırlandıktan sonra şimdi kalacak yer için otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Artık bütçeniz de belli ve bu çerçevede, kalacağınız yeri internet aracılığıyla kolayca seçebilirsiniz. Eğer internet sizin için iyi bir yöntem değilse tanıdıklarınızdan, gezi dergilerinden, tur acentelerinden seçtiğiniz yerde kalabileceğiniz uygun konaklama yerlerini araştırın.

Yolculuk Aracınızı Seçin

Bütçeniz aracınızı belirlemenizde yardımcı olacaktır. Kalabalık gruplar araba kiralamayı düşünebilirler. Tatil günü az olanlar uçağı düşünmeliler. Gidilecek yerde araba lazım olabilir diyorsanız arabanızla yolculuk edebilirsiniz ama bu durumda yol yorgunluğunu göze almalısınız. Herkesin tatile çıkacağı yaz tatili, bayram tatili vb dönemlerde çıkılacak tatiller için erken davrananların hem yer bulma hem de ucuz bilet alma şansı daha yüksektir.

Gitmeden Biraz Okuyun

Beklentileriniz tatilinizin nasıl geçeceği üzerinde çok etkilidir. Kötü sürprizleri engellemek ve gideceğiniz yerin tadını çıkarabilmek adına önceden biraz bilgi toplamanız yerinde olur. Ayrıca nereleri gezmelisiniz, bölgenin en bilinen özellikleri neler, mutlaka tavsiye edilen restoranlar var mı, en beğenilen plaj hangisi, ne tür etkinliklerde bulunabilirsiniz benzeri bilgiler tatilinizden en iyi şekilde faydalanmanızı sağlar.

Son Dakikada Çanta Toplamayın

Güneş gözlüklerinizi almamışsanız ya da şortunuz çantanızdan çıkmamışsa elbette dünya duracak değil ama keyfinizin kaçacağı kesin. Alış veriş imkanı olmayan bir yerde olabilirsiniz ya da aradığınızı bulamayabilirsiniz. Çantanızı tatilden birkaç gün önce çıkarıp göz önüne koyun. Yavaş yavaş doldurmaya başlayın. Aylarca geri dönmeyecekmişsiniz gibi her şeyi yanınıza almaya ve yedeklemeye çalışmayın. Tatilde bir gününüzü sabahtan akşama düşünerek size nelerin lazım olacağını gözünüzde canlandırın.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil ne zaman başlıyor hangi güne denk geliyor? 2018 resmi tatil günleri ve yılbaşı tatil mi sorularınızın yanıtı haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı 2017/2018 Eğitim Öğretim yılı MEB iş takvimini yayınladı. Buna göre 15 tatil ne zaman başlayacak? Yılbaşında okullar tatil olacak mı? Resmi tatiller hangi günlere denk geliyor, haftasonu tatili var mı sorularının yanıtı belli oldu. MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Yıl içerisinde bazı günlerde tatil günü olacağı kesinleşti. İşte 15 tatil ne zaman başlayacak, 2018 resmi tatil günleri ve yılbaşı resmi tatil olacak mı sorularınızın yanıtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN