15 Temmuz Anması İstanbul programı belli oldu | İşte İstanbul 15 Temmuz 2017 etkinlikleri

15 Temmuz Anması İstanbul programı belli oldu | İşte İstanbul 15 Temmuz 2017 etkinlikleri

15 Temmuz Anması İstanbul programı belli odlu. Hain darbe girişiminin birinci yıldönümü yurdun birçok bölgeleriyle birlikte İstanbul'da da anılacak. Peki, 15 Temmuz'da İstanbul'da neler yapılacak, hangi programlar olacak? Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayacak olan anma programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ile devam edecek. İşte ayrıntılar...

15 Temmuz İstanbul anma etkinliklerinin programı belli oldu. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz akşamı başlatılan ve 250 yurttaşımızın şehit olduğu hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitler anılacak. İstanbul'daki 15 Temmuz programı Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören alanına şehit yakınları ve gazilerle teşrifleri ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile devam edecek.

15 TEMMUZ ANMALARI İSTANBUL PROGRAMI BELLİ OLDU

15 Temmuz'da İstanbul programı 18:30'daki Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayacak. İşte İstanbul'daki 15 Temmuz Anması'nın etkinlik programı:

İSTANBUL

  18.30 - Milli Birlik Yürüyüşü başlangıcı (Anadolu yakasından)
  20.00 - Milli Birlik Yürüyüşü’nün tören alanına varışı
  20.35 - Mehteran Takımı
  21.15 - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören alanına şehit yakınları ve gazilerle teşrifleri
  21.30 - Kur'an-ı Kerim Tilaveti / Dua
  22.05 - 15 Temmuz Belgeseli
  22.30 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitapları
  23.15 - 250 şehidin isimlerinin okunması ve saygı ışıklarının yanması
  23.30 - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 'Şehitler Makamı'nın açılışı
  23.45 - Video Mapping uygulaması - AKM
  00.13 - Tüm Türkiye’de sela okunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla demokrasi nöbetinin başlaması

TBMM'de düzenlenecek törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi, yurt içi ve yurt dışında bir dizi etkinlik ile anılacak. Anma törenleri kapsamında etkinlikler 11 Temmuz’da başlayacak ve 16 Temmuz gecesi son bulacak.

  Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımlarıyla yapılacak olan anma törenlerine bütün vatandaşlar davet edilirken, bu etkinlik programı dışında, STK’lar, belediyeler, kurum ve kuruluşlar tarafından da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

  11-16 Temmuz haftası taslak programı ise şöyle olacak

11 TEMMUZ SALI

  15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimizin kabirlerini ziyaret
  Öğle namazını müteakip 81 ilde ulu camiler ve selatin camilerinde mevlid-i şerif okunması ve yemek verilmesi
  15 Temmuz konulu fotoğraf sergilerinin açılması
  15 Temmuz haftası boyunca büyükelçiliklerde 15 Temmuz anma programları düzenlenmesi, basın bültenleri yayınlanması ve yabancı kamuoyunun bilgilendirilmesi
  Hafta boyunca ana akım ve sosyal medyada 15 Temmuz ile ilgili mesajların yayınlanması

  12 TEMMUZ ÇARŞAMBA

  SETA Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan 15 Temmuz Sempozyumu (Haliç Kongre Merkezi)
  Ankara’da düzenlenecek olan TOBB Uluslararası İş Dünyası Toplantısı
  15 Temmuz Milli İrade Zaferi’nin Analizi kitabının tanıtım toplantısı (AK Parti Genel Merkezi)
  15 Temmuz Meydanların Dili Sergisi (AK Parti Genel Merkezi)

  13 TEMMUZ PERŞEMBE

  Şehit yakınları ve gazilerimizin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Anma Programı

  14 TEMMUZ CUMA

  81 ilde okunan hatm-i şeriflerin duasının Millet Camii’nde yapılması
  Ankara’da düzenlenecek olan 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli
  Şehit yakınları ve gazilerimizle 81 ilde akşam yemeği

  15 ve 16 TEMMUZ ANKARA

  13.00 - Meclis Özel Oturum
  15.00 - Ankara’da uluslararası basın mensupları ile buluşma

  16 TEMMUZ ANKARA

  00.13 - Tüm Türkiye’de okunan selalar ile Milli Birlik Yürüyüşünün başlaması
  (Kızılay Meydanı - TBMM)
  01.00 - TBMM tören alanına geliş
  02.00 - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleri ile TBMM önündeki etkinliğin başlaması
  02.05 - Kur'an-ı Kerim Tilaveti - Dua
  02.32 - Protokol konuşmaları (Sn. Devlet Bahçeli, Sn. Binali Yıldırım, Sn. İsmail Kahraman, Sn. Recep Tayyip Erdoğan)
  03.10 - 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayrakların Cumhurbaşkanı'na ve Meclis Başkanı'na teslim edilmesi
  03.15 - Video Mapping uygulaması- TBMM ve Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı
  04.50 - Millet Camii’nde Sabah namazının kılınması
  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15 Temmuz Şehitler Abidesinin açılışı
  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitapları
  Demokrasi nöbeti 16 Temmuz Pazar günü gece 24.00’te sona erecek.”

ANLAMALAR 16 TEMMUZ'DA SON BULACAK

Anma törenleri kapsamında etkinlikler, yarın başlayacak ve 16 Temmuz gecesi son bulacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak anma törenlerine bütün vatandaşlar katılabilecek.

Web sayfası

Vatandaşların ve kurumların, anma programları için hazırlanan içeriklere, "www.15temmuzetkinlikleri.com" adresinden ulaşabilecek. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve kurum ve kuruluşları tarafından da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda, yarın darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin kabirleri ziyaret edilecek. Öğle namazına müteakip 81 ilde Ulu Camiler ve Selatin Camilerinde Mevlid-i Şerif okunacak ve yemek verilecek. 15 Temmuz konulu fotoğraf sergileri açılacak.

SETA Vakfınca 12 Temmuz'da İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezinde "15 Temmuz Sempozyumu" düzenlenecek. Aynı gün ayrıca Ankara'da TOBB Uluslararası İş Dünyası Toplantısı gerçekleştirilecek.

AK Parti Genel Merkezinde, 15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi kitabının tanıtım toplantısı yapılacak, 15 Temmuz Meydanların Dili Sergisi açılacak.

Şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla 13 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde anma programı gerçekleştirilecek. Millet Camisi'nde 14 Temmuz'da 81 ilde okunan hatm-i şeriflerin duası yapılacak.

Ankara'da 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli düzenlenecek. Şehit yakınları ve gazilerle 81 ilde akşam yemeğinde bir araya gelinecek.

"Şehitler Makamı" anıtının açılışı yapılacak

Anma etkinliklerinin en yoğun yaşandığı gün 15 Temmuz olacak. Meclis Genel Kurulu, saat 13.00'te özel gündemle toplanacak. Ankara'da uluslararası basın mensupları ile saat 15.00'da buluşma olacak.

İstanbul'da saat 18.30'da Anadolu yakasından "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Program kapsamında Erdoğan, şehit yakınları ve gazilerle tören alanına yürüyecek. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunacak, şehitler için dua edilecek.

15 Temmuz Belgeselinin gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap edecek. 250 şehidin isimlerinin okunacağı programda, "Şehitler Makamı" adı verilen anıtın açılışı yapılacak.

Atatürk Kültür Merkezine, 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı görsellerin yansıtılmasıyla hazırlanan "video mapping" gösterisinin gerçekleştirileceği gecede, saat 00.13'te 81 ilde sela okunacak ve demokrasi nöbetine başlanacak. Aynı saatte 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndan TBMM'ye "Milli Birlik Yürüyüşü" yapılacak.

Gençler 81 ilden bayrak getirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki etkinliklerin ardından Ankara'ya gelecek. Devletin zirvesi saat 01.00'de Mecliste vatandaşlarla buluşacak. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Meclise ilk bombanın atıldığı saat olan 02.32'de Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de konuşma yapması beklenen törenin ardından 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayraklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve TBMM Başkanı Kahraman'a teslim edilecek.

Program kapsamında, TBMM ve Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında da "video mapping" gösterisi yapılacak.

Anma programının son günü olan 16 Temmuz sabahı saat 04.50'de Millet Camisi'nde sabah namazı kılınacak, ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapılacak. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap edecek.

Büyükelçiliklerde anma programı

15 Temmuz haftası boyunca büyükelçiliklerde 15 Temmuz anma programları düzenlenecek, basın bültenleri yayımlanacak ve yabancı kamuoyu bilgilendirilecek. Ana akım ve sosyal medyada 15 Temmuz ile ilgili mesajlar yayımlanacak.

Demokrasi nöbeti 16 Temmuz Pazar günü gece 24.00'te sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN