15 Temmuz’un simgesi astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbecilerin yargılanmasına başlandı

15 Temmuz’un simgesi astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbecilerin yargılanmasına başlandı

Cuntacı Terzi’yi vurup darbenin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir’i şehit eden askerler hesap vermeye başladı. Duruşmada savunma yapan Astsubay Güreli “Zekai Aksakallı, ‘darbeci haini vuran kahraman aslanım’ diyerek, yerde yatan Halisdemir’i öptü” sözüyle yaşananları anlattı.

FETÖ’nün darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak kalkışmanın seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden 18 askerin yargılanması Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma solonuna getirilen derbecilerin en önünde Halisdemir’e ilk ateş eden Binbaşı Fatih Şahin yeraldı. İddianamede 17 sanığa dörder kez, Halisdemir’e yerde yatarken iki el ateş eden ve onu almaya gelen ambulansı da geri çeviren sanık Mihrali Atmaca’ya ise 5 kez ağırlaştırılmış müebbt hapis isteniyor. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın duruşma savcılığını ise ilk kez Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman yapacak. 

Duruşmada ilk olarak cuntacı general Semih Terzi’nin yanında ÖKK’na giden Astsubay Ali Güreli’nin ifadesi alındı. Güreli, 14 Temmuz’da Diyarbakır’dan Ankara’ya gitmek için bindiği Casa uçağında Semih Terzi’yi gördüğünü kaydederek, uçağın Etimesgut’ta Özel Hava Alay Komutanlığı’na iniş yaptığını, sonrasında hazır bulunan iki helikopterle Gölbaşı’ndaki ÖKK’na geçtiklerini anlattı.

ÖKK’ye geldikleri sırada bir çatışmanın çıktığını belirten Güreli, “Ben, Terzi’nin 15-20 metre gerisinden yürüyordum. Kendimi yere attım. Kim, kime ateş etti görmedim” dedi. Mahkeme heyetinin “15 Temmuz’u kim yapmış olabilir? sorusuna, Güreli, “İçimizde oluşan hainler” yanıtını verdi. Sanık avukatlarından Basri Aydın’ın, “Zekai Aksakallı Paşanın, darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda birini öpüp tebrik ettiği söyleniyor. Bu kişi kim?” sorusuna, Güreli, “Zekai Aksakallı, ‘darbeci haini vuran kahraman aslanım’ diyerek, yerde vurulmuş halde yatan Halisdemir’i öptü” yanıtını verdi. “Binbaşı Fatih Şahin’in hain olduğunu düşündünüz mü?” sorusuna, kendilerini bırakıp gittiğinde böyle düşündüklerini söyledi.      

Davada savunma yapan darbeci general Semih Terzi’nin emir astsubayı Ahmet Kara ise 2014’te de kendi isteği dışında zorla Semih Terzi’nin emir astsubaylığına getirildiğini söyledi. Ankara’ya gitmek için Diyarbakır’a beklerken, iki minibüsle 12. Tabur’un geldiğini, uçak geldikten sonra personelin malzemeleri uçağa taşımaya başladıklarını ifade eden Kara, olay gecesini şöyle anlattı: “Özel Hava Alay’a indik. Oradan bizi bekleyen iki helikopterle ÖKK’ya indik.

Semih Terzi’nin etrafında tim önlem almıştı. Sağ taraftan ağaçların arasından birkaç el silah sesi oldu. ‘Ambulans’ diye bağırdılar. Binaya girerek reviri aradım, ambulans istedim. Bu sırada asansörden Semih Terzi’yi karga tulumba getirdiler. Silah sesleri devam ediyordu.” Ahmet Kara, şöyle devam etti: “Şehit Halisdemir darbe olduğunu anlamış, Halisdemir’in bildiği bilgiye sahip olsaydım, ben de uyarılsaydım ben de bu iş daha başlamadan Semih Terzi’yi vururdum. ‘Uçağın içinde’ deselerdi yapmazdım ama Halisdemir’in bildiği bilgiye sahip olsaydım ben de yapardım.”

HEYKELİ  ADINI TAŞIYAN MEYDANDA

15 Temmuz’da şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in, memleketi Niğde’de heykeli dikildi. Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan heykel, şehidin adını taşıyan Ömer Halisdemir Meydanı’nda dikildi. 2 ayda tamamlanan heykel, yıldız motifi üzerine yerleştirildi. Boyu 6 metre olan heykelin arkasında yer alan hilalde ise ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ yazıyor. Vinç yardımı ile bulunduğu yere dikilen heykele, Niğdeliler büyük ilgi gösterdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN