17 Şubat Perşembe Yarın hangi illerde okullar tatil? İstanbul, Konya, Trabzon, Van... (17.02.2017)

17 Şubat Perşembe Yarın hangi illerde okullar tatil? İstanbul, Konya, Trabzon, Van... (17.02.2017)

Yarın hangi illerde okullar tatil? 17 Şubat Cuma kar tatili haberleri ve valilik açıklamaları ile sizinleyiz. Meteorloji'den yapılan yoğun kar yağışı uyarısı ve ve olumsuz hava koşullarının ardından gözler valilikler tarafından yapılacak olan kar tatili haberlerine çevrildi. Milyonlarca vatandaş 'Yarın okullar tatil mi?' sorusunun cevabını arıyor. Ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde.

17 Şubat 2017 Cuma günü hangi illerde okullar tatil? Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışının ardından insanlar okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusunun cevabını aramaya başladı. Peki, yarın hangi illerde kar tatili olacak? Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre yurdun bir kısmında kar yağışı etkili olacak.

17-02/16/kar_yagisi_12_0.jpg

ANLIK HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası özellikle Karadeniz sahilinde kar yağışının etkili olmasına neden oluyor. Marmara Bölgesi de kar yağışının etkili olduğu bölgelerden. Yarın hangi illerde okullar tatil? (17 Şubat 2017) Ayrıntılar haberimizde.

YARIN HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? 17.02.2017

Kar yağışları bastırdı gözler il milli eğitim müdürlüğü ve valilikler tarafından yapılacak olan kar tatili haberlerlerine çevrildi. Peki, 17 Şubat Cuma günü hangi illerde okullar tatil? İl Valilikleri tarafından kar tatili açıklaması yapıldı mı? 

Yurtta etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava öğrencilerin okullar tatil olur mu? sorusunu gündeme getirmelerine neden oldu. Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre yurdun bir kısmında kar yağışı etkili olacak. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası özellikle Karadeniz sahilinde kar yağışının etkili olmasına neden oluyor. Marmara Bölgesi de kar yağışının etkili olduğu bölgelerden.

KAR TATİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

17-02/16/ankarada-okullar-tatil-mi-valiligin-karari-ne-olur.jpg

17 Şubat 2017 Cuma günü ile ilgili herhangi bir il valiliği tarafından henüz kar tatili açıklaması yapılmadı. İlerleyen saatlerde kar yağışının şiddetine bağlı olarak kar tatili açıklaması yapıldığında haberimizden ve yukarıdaki linkten bu bilgilere anlık olarak ulaşabilirsiniz.

TRABZON'DA YARIN OKULLAR TATİL (17 ŞUBAT CUMA)

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "meteorolojik veriler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucu 17 Şubat 2017 Cuma günü Trabzon ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün eğitim öğretim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir denildi.

Trabzon’da kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Cuma günü eğitime 1 gün ara verilirken kamuda görev yapan engelli ve halimeler de aynı gün idari izinli sayılacak.

HAMİLE VE ENGELLİ PERSONEL DE DAHİL

Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada ”Meteorolojik veriler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucu; akşam saatlerinden itibaren gece yarısına kadar devam edecek olan yoğun kar yağışına bağlı ulaşımda yaşanabilecek güçlük ve sıkıntılar nedeniyle 17 Şubat 2017 Cuma günü Trabzon ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün eğitim öğretim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine, ayrıca hamileler ile engelli kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

YARIN YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK? (17.02.2017)

17 Şubat yurt genelinde hava durumu:Marmara ve Ege'de rüzgar zayıfladı. Yüksek basınç var, havada kirletici konsantrasyonu da arttırıyor. Yağış beklenmiyor, cumartesi günü de aynı şekilde, pazar akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısından ve kıyı Ege'den yağış gelecek. Akdeniz ve İç Anadolu'da güneş alıyor. Yüksek basınç etkisiyle sabah saatlerinde yoğun olmak üzere özellikle İç Anadolu!da sis oluşuyor.

17-02/16/istanbulda-yarin-12-subat-okullar-tatil-mi.jpg

Sis bir anlamda hava kirliliğidir unutmayın. Karadeniz'in doğusunda zayıf kar yağışları öğle ve öğleden sonrasına kadar devam edecek. Gümüşhane, Bayburt dolaylarında gündüz sıcaklık 0 derecenin altında, hafta sonu yağış kesiyor, sıcaklık tırmanıyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde bulutlar var, güneyinde ise az bulutlu, çok güneşli bir hava olacak. Güneydoğu'da aynı şekilde bol bol güneş alıyor. Sıcaklık birkaç derece arttı.Hissedilir artış hafta sonu özellikle Güneydoğu'da olacak.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzeyinin hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE

Genellikle parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Genellikle parçalı ve çok bulutlu, batısı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bölgenin batısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde güney kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Amasya ve Çorum dışında bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman dışında bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN