18 Mart Çanakkale Zaferi'ne özel konser

18 Mart Çanakkale Zaferi'ne özel konser

Bu sene Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz. MURATPAŞA Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde çok özel bir konser için çalışıyor. Özel bir dekorla Çanakkale Zaferi'nin anlatılacağı etkinlikte Gençlik Orkestrası ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Sarızeybek ve Al Yazma koroları birlikte sahne alacak.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 18 Mart kutlamaları bir hafta önceden başladı.  İzmir'de Kuvvayi Milliye Destanı tiyatro oyununa dönüştürülürken Muratpaşa Belediyesi ise çok özel bir konserin hazırlığını yapıyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Gençlik Orkestrası ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Sarızeybek ve Al Yazma koroları özel bir konser verecek. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla 2016'da 21 öğrenciyle kurulan ve bugün genç müzisyenlerden oluşan dev bir orkestra halini alan Antalya'nın ilk BigBand Gençlik Orkestrası, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde eşsiz bir konsere imza atacak. Genç müzisyenler, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'ni , TEMAD Korosu, Sarızeybek Korosu, Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Kadın Korosu'yla birlikte sahneye çıkacak.

Çanakkale Zaferi için  yapılacak olan konser için Muratpaşa Belediyesi'nin iki ayrı merkezinde çalışmalar devam ediyor. 85 kişiden oluşan koro çalışmalarını Kozaklı Komşu Evi'nde sürdürürken 63 kişilik Gençlik Orkestrası, Meltem Cep Sahne'de büyük gün için çalışmalarını sürdürüyor. Repertuvarını türkü ve marşların oluşturduğu konserin orkestra şefliğini Furkan Üstündağ yaparken koro şefleri Ahmet Ülkü, Özcan Demir ve Gizem Pehlivan olacak. Ümit Burak Tekinay, Burcu Söylemez, Füsun Sovuksu'nun solist olarak yer alacağı konserin konuk sanatçısı ise Sümer Ezgü.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda 18 Mart Pazar saat 20.00'de başlayacak konser için belediye hizmet binası girişinden salona dek özel bir dekor kurulacak. Kurulacak dekorla çok şiddetli çatışmaların yaşandığı, Türkiye tarihinin en önemli zaferi ve dönüm noktası olarak kabul edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi anlatılacak. Bununla birlikte ilk BigBand Gençlik Orkestrası, 1915'in asker kıyafetleriyle sahneye çıkacak.

18-03/12/anakkale-zaferi-siirleri-2-1520841024.jpg

ÇANAKKALE VALİLİĞİ  18 MART PROGRAMINI AÇIKLADI 

İlim Yayma Cemiyeti ve Pamukkale Belediyesi sponsorluğunda Pamukkale Üniversitesi İnsani Düşünce Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek olan ‘’Fotoğraflarla Çanakkale Zaferi’’ sergisi 15-16 Mart 2018 tarihinde Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

İnsani Düşünce Topluluğu adına konuşan, topluluk başkanı, Mustafa Sevinçhan; ‘’Çanakkale zaferi Mehmet Akif’in de dediği gibi ‘Düşer mi tek taşı sandın Harim-i Namusun Meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun’ ifadesi ile son neferine kadar şehit olan 57.Alay’ı ve aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak ve anlamak için 15 Mart 2018 saat 11.30’da başlayacak ve 2 gün sürecek olan sergide Çanakkale Harbi ve dönemin sosyolojik boyutunu özel fotoğraflarla inceleme fırsatı bulunabilecektir. Türk-İslam coğrafyası açısından da kilit bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi bu tarz programlarla gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Osmanlı’nın ardılı olan Büyük Türkiye’nin her bir neferi bunun bilincinde olmalıdır. Gençler olarak bununla ilgili her türlü çalışmayı devam ettireceğiz. Orta Asya’dan Anadolu’ya bir kısrak başı gibi uzanan coğrafyada kazanılan bu önemli zaferi gelin hep birlikte idrak edelim.

Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi Çanakkale Zaferinin 103.yıldönümünde anacağımız program Pamukkale Üniversitesi Merkez Yemekhanesi önünde başlayacak olup aziz askerlerimizin akşam yemeği olan şekersiz üzüm hoşafı ikram edilecektir. Sergimize tüm Denizli halkı davetlidir.

DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN