20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2018 ek öğretmen ataması nasıl yapılacak?

20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2018 ek öğretmen ataması nasıl yapılacak?

Bakan Ziya Selçuk açıklamalarıyla '20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak?' diye merak edenlere yanıt verdi. Haberimizde '2018 ek öğretmen ataması nasıl yapılacak?' sorusununda yanıtını bulabilirsiniz.

Öğretmen adayları 20 bin ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak diye merak ederken Bakan Selçuk'tan konu ile ilgili açıklama geldi. Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle yaptığı toplantıda 2018 ek öğretmen ataması nasıl yapılacağının da ipuçlarını verdi. İşte ek öğretmen atamaları hakkındaki detaylar..

Öğretmen adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek atama açıklamalarının ardından merakla beklemeye başladı. Peki binlerce öğretmen adayının beklediği  20 bin ek sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Ek öğretmen atamaları nasıl yapılacak?  Hangi KPSS’ye göre öğretmen alınacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle yaptığı toplanıda bütün bu merak edilen soruların yanıtını verdi.

18-08/14/ziya-selcuk-egitim-1534235246.jpg

20 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASIHANGİ KRİTERLERE GÖRE YAPILACAK? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklamıştı. Bakan Seşçuk ise geçen hafta yaptığı toplantıda öğretmen alımıyla ilgili sorulara yanıt verdi. 

“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey. Tasarrufun son derece önemli olduğu bir dönemde bu, Cumhurbaşkanımızın bir hediyesidir öğretmenlere. Tamam ben çok ısrar ettim, istirham ettim ama o tasarruf atmosferinde bence gerçekten hediye. Şükran borçluyum. Çünkü bu çocuklar çok sıkıldılar, çok sıkıntılılar.

YARATICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEMİZ LAZIM

20 bin kişi az-çok diyebilirsiniz. Aslında toplamda 650 bin kadar öğretmen adayı var, ancak hepsi talepkar değil. Benim tahminim 100 bin civarında acil talepkar var. Türkiye bunu 4-5 senede döndürebilecek bir pozisyonda. Ancak bizim bütün bu meslek liselerini ara kademede yöneltebildiğimiz bir durumda, yukarı çıkan öğrenci sayısını azalttığımızda ortaöğretimde çok ciddi bir dönüşüm gelecek. Onun birtakım doğurganları olacak. Onlarla birlikte bütünsel düşündüğümüzde bizim bu gençlere başka çözümler önermemiz lazım. Sadece öğretmenliğin kapısında bekleyerek olmaz. Daha yaratıcı çözümler üretmeliyiz.”

18-08/14/okullar-ne-zaman-acilacak.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN