Fabrikayı açtık ama ev karardı

Fabrikayı açtık ama ev karardı

Geçen yılın sonlarına doğru elektrik dağıtımında Türkiye zor günler yaşadı. Büyük OSB’lerin elektriksiz kalması ülkedeki otomotiv üretimini bile sekteye uğratıyordu. Şimdilerde ise bu problem çözüldü gibi görülse de 2017 Mart ayının ilk 20 gününde 100’e yakın elektirik kesintisi yaşandı.

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye geçen yılın son aylarında doğalgaz üretiminin kısılmasıyla birlikte, elektrik sıkıntısı yaşadı. Türkiye’nin büyük sanayi bölgelerindeki fabrikalarında üretim durma noktasına bile geldi. Ocak ortalarıyla birlikte yavaş yavaş düzene girmeye başlayan sistem, bu seferde mahalleleri rahata kavuşturmadı. Mart 2017 ile birlikte ilk 20 günde Türkiye genelinde yaklaşık 100 planlı elektrik kesintisi yaşandı. Bununla birlikte birçok mahalle kısa ve uzun süreli elektriksiz kaldı. Mart 2017 başından beri yaşanan kesintiler ise şöyle:

01.03.2017-05.03.2017

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’den (BEDAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’un Bağcılar, Büyükçekmece, Esenler, Bakırköy, Arnavutköy ve Güngören ilçelerinin bazı mahallelerinde 08.00-19.00 saatlerinde elektrik kesintisine yapıldı. İstanbul’un Bağcılar ilçesinin bazı mahallelerinde 08.00-18.00, Büyükçekmece ilçesinin bazı mahallelerinde ise 09.00-16.00 saatlerinde elektrik kesintisi uygulandı.       

TEİAŞ 21. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Muğla İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğü Milas Trafo Merkezi’nde gerçekleştirilecek genel bakım çalışmaları nedeniyle 5 Mart 2017 Pazar günü, 08.30 - 14.30 saatleri arasında Milas ilçe merkezi, Güllük, Çamiçi, Beçin, Selimiye’nin yer aldığı toplam 115 mahallede elektrik kesintisi yaptı.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Mart Cuma günü,  Antakya ilçesi Maşuklu Mahallesi ile Hatay Spor Tesisleri, Maşuklu İçme Suyu, Antakya Beldesi İçme Suyu ve Yılmaz Aslan Biriket Fabrikasına 09:00-16:00 saatleri arasında elektrik verilemedi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), Antalya’nın Kepez, Muratpaşa, Elmalı, Demre, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik ve Finike ilçelerinde 03 Mart tarihinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını söylemişti. AEDAŞ, Burdur’un Yeşilova ilçesinde 03 Mart tarihinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını belirtmişti. AEDAŞ, Isparta’nın ilçesinde yine aynı tarihte planlı elektrik kesintisi uygulandı.

BEDAŞ’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’un Sarıyer, Fatih, Beylikdüzü, Avcılar, Arnavutköy ve Esenyurt ilçelerinin bazı mahallelerinde değişik zaman dilimlerinde elektrik kesintisine gidildi. Bu ilçelerin bazı mahallelerine 5 Mart Pazar günü 00.00 ila 20.00 arasında farklı saatlerde elektrik verilmedi. Aynı tarihte AEDAŞ, Antalya ve Isparta Merkez’de planlı kesintisi uyguladı.

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yapılan duyuruda, 4-5 Mart’ta Şanlıurfa karayolunda yapılacak tesis çalışmaları nedeniyle bu bölgede yer alan fabrikalarda planlı elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi. 

Aynı şirket tarafından konuyla ilgili yapılan duyuru, “4-5 Mart 2017 tarihleri arasında 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak olan tesis çalışmasından dolayı Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan fabrikalarda enerji kesintisi yaşanacaktır” denildi.

Adana’nın Seyhan ve Yüreğir ilçesinde aynı gün elektrik kesintisi uygulandı. 

Mersin’in Akdeniz, Tarsus, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde 5 Mart’ta elektrik kesintisi uygulanacağı bildirmişti. 

Hatay’ın Kırıkhan, Dörtyol, Reyhanlı, İskenderun ve Hassa ilçelerinde yine aynı tarihlerde elektrik kesintisi yaşandı.

Osmaniye’nin merkez ve Hasanseyli ilçelerinde aynı tarihte elektrik kesintisi uygulandı. 

06.03.2017-10.03.2017

İstanbul Avrupa Yakasında bazı ilçelere 6 Mart Pazartesi günü planlı bakım ve iyileştirme çalıştırmaları kapsamında elektrik verilmedi. BEDAŞ yaptığı yazılı açıklamada göre, İstanbul’un Arnavutköy, Avcılar, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece ve Sarıyer ilçelerinin bazı mahallelerinde 6 Martta 05.30-18.00 saatlerinde elektrik kesintisi gerçekleştirdi.      

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yapılacak çalışma nedeniyle 7 Mart’ta merkez Bağlar ilçesinin bir bölümünde planlı elektrik kesintisi oldu.

9 Mart’ta Adana’nın Karaisalı, Çukurova, Yüreğir ilçelerinde ve AEDAŞ tarfından Antalya’nın Aksu, Kepez, Konyaaltı, Elmalı, Demre, Kaş, Kumluca, Korkuteli, Manavgat, Serik ve Gazipaşa ilçelerine de elektrik verilemezken Osmaniye de aynı kaderi paylaştı.

  AEDAŞ, Antalya’nın Aksu, Kepez, Konyaaltı, Elmalı, Demre, Kaş, Kumluca, Korkuteli, Manavgat, Serik ve Gazipaşa ilçelerinde 9 Mart tarihinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını açıkladı.

İstanbul’un Avrupa yakasında bazı ilçelere 10 Mart Cuma günü planlı bakım ve iyileştirme çalıştırmaları kapsamında elektrik verilmedi. BEDAŞ yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’un Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Güngören, Küçükçekmece, Sarıyer ve Zeytinburnu ilçelerinin bazı mahallelerinde 09.00-20.00 saatlerinde elektrik kesintisine gidildi.

Yine aynı tarihlerde AEDAŞ, Antalya’nın Aksu, Kepez, Konyaaltı, Alanya, Demre, Elmalı, Kaş, Kumluca, Korkuteli, Manavgat, Serik ve Gazipaşa ilçelerine elektrik vermeyerek, Burdur ve Isparta’da da planlı kesinti yapıldı.

11.03.2017-15.03.2017

  BEDAŞ İstanbul’da Arnavutköy, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Küçükçekmece, Sarıyer ve Zeytinburnu ilçelerinin bazı mahallelerinde 11 Mart’ta, AEDAŞ aynı tarihte Antalya, Burdur ve Isparta’da, TEİAŞ 12 Mart’ta bakım onarım nedeniyle Milas’ta elektrik alamadı. Yine AEDAŞ 12 Mart’ta Burdur ve Isparta elektriksiz kaldı. 13 Mart’ta ise İstanbul’un Avrupa yakasında planlı kesinti yapıldı. Mersin, Adana ve 15 Mart’ta tekrar İstanbul’da da kesinti gerçekleşti.

16.03.2017-20.03.2017

İstanbul’un Avrupa yakasında 16 Mart’ta bakım ve iyileştirme çalıştırmaları kapsamında bazı bölgelerde kesinti gerçekleştirilmişti. Aynı tarihlerde Antalya, Burdur, Adana, Mersin, Osmaniye ve Isparta’nın belli bölgelerinde de kesinti gerçekleşti. 17 Mart’ta ise tekrar İstanbul, Antalya, Burdur, Isparta’da planlı kesinti yaşandı. İstanbul’un bazı bölgelerinde 18 Mart’ta da kesinti vardı. Aynı tarihte yine Antalya, Burdur, Isparta, Adana, Mersin ve Hatay şehirlerinde uygulama oldu. 19 Mart’ta İstanbul yine başı çekti ve onu Adana, Mersin, Hatay, Siirt ve Diyarbakır izledi. Dün ise İstanbul Avrupa’da kesinti vardı. Bugün Batman, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye’de kesinti olacak. Gelecek günlerde de hemen hemen aynı bölgeleri kesinti bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN