2017 DGS ek tercih ekranı ve yerleştirme takvimi - ÖSYM ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

2017 DGS ek tercih ekranı ve yerleştirme takvimi - ÖSYM ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

Binlerce adayın merak ettiği konuların başında gelen 2017 DGS ek tercihlere ilişkin gözler ÖSYM'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Öğrenciler ek tercihleri heyecanla beklerken kurumdan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten DGS tercihlerine ilişkin son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz. Dikey Geçiş Sınavına giren ve ardından tercih yapan öğrencilerin merak ettiği 2017 DGS ek yerleştirmeleri ne zaman olacak? Binlerce kişiyi ilgilendiren DGS ek tercih tarihi ile ilgili detaylar haberimizde...

Son dakika 2017 DGS ek tercihler ve DGS yerleştirme takvimine ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz. Lisans eğitimini tamamlayan isteyen öğrencilerin girdiği DGS tercihleri geçtiğimiz gün açıkladı ve öğrenciler istediği üniversitelere yerleşti. Fakat özellikle AÖF'te istediği yere yerleşemeyenlerin merak ettiği 2017 DGS ek tercih tarihileri için gözler ÖSYM'nin sitesine çevrildi. ÖSYM konu hakkında açıklama yapmazken ilerleyen günlerde bu sorunun ele alınması bekleniyor. Siz de haberimizde yer alan linkten ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamalarına ve duyurularına ulaşabilirsiniz. İşte 2017 DGS ek tercih ekranı ve yerleştirme takvimi...

DGS'DE EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak. ÖSYM'den konuya ilişkin son dakika açıklaması yapılmamasına karşın AÖF - DGS kayıtlarının bitmesinden sonra 2017 DGS ek yerleştirme tarihi belli olacak.

EK YERLEŞTİRMELER ÖSYM'DEN YAPILACAK

Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2017-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM DGS DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih yerleştirme duyurularına kolaylıkla ulaşabilir tercihlerin başlamasıyla birlikte tercihleri yapabilirsiniz. 

ÜCRET NE KADAR?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Yerleştirme işlemi, adayların 2017-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

ÖSYM DEĞERLENDİRMESİ

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

Binlerce adayın merak ettiği konuların başında gelen 2017 DGS ek tercihlere ilişkin gözler ÖSYM'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Öğrenciler ek tercihleri heyecanla beklerken kurumdan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten DGS tercihlerine ilişkin son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz. Dikey Geçiş Sınavına giren ve ardından tercih yapan öğrencilerin merak ettiği 2017 DGS ek yerleştirmeleri ne zaman olacak? Binlerce kişiyi ilgilendiren DGS ek tercih tarihi ile ilgili detaylar haberimizde

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN