2017 DGS ek tercih yerleştirme sonuçları tıkla öğren! Açıköğretim DGS ek tercihler

2017 DGS ek tercih yerleştirme sonuçları tıkla öğren! Açıköğretim DGS ek tercihler

Haberimizden merak ettiğiniz DGS ek tercih yerleştirme sonuçlarına ve DGS ek tercih ücreti yatırma gibi detaylar haberimizde. Milyonlarca adayın heyecanla beklediği DGS ek tercihlerine ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Açıköğretim DGS ek tercihlerini yapan adaylar sonuçları anadolu.edu.tr adresinden öğrenebilecekler. Lisans eğitimini tamamlayan isteyen öğrencilerin girdiği DGS tercihleri geçtiğimiz gün açıkladı ve öğrenciler istediği üniversitelere yerleşti. Şimdi ise gözler DGS ek tercih sonuçlarında.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleştirilen adayların, İnternet başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır. Binlerce adayın heyecanla beklediği DGS ek tercih sonuçları ve detaylarına ilişkin Açıköğretim'den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizden 2017 DGS ek tercih yerleştirme sonuçları ve Açıköğretim DGS ek işlemlere ilişkin yapılan son açıklamaları bulabilirsiniz. ÖSYM tarafından yürütülen DGS ek tercih yerleştirme işlemlerinde sonuçların açıklanması bekleniyor. İşte tüm ayrıntılarıyla DGS ek tercih sonuçları ve ek tercih ücretlerinin yatırılmasına ilşkin son dakika gelişmeleri...

AÇIKÖĞRETİM'DEN DGS AÇIKLAMASI

Başlangıç Tarihi: 25.10.2017 10:00

Bitiş Tarihi: 30.10.2017 23:59

Tercih Ücreti: 15 TL

Ödeme Yerleri: ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (odeme.osym.gov.tr/)

2017-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 25-30 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına açıklandığı andan itibaren ulaşabilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren aday şifre ve numaranızla sonuçları öğrenebilirsiniz.

ÜCRETLERİN YATIRILMASI

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 25-31 Ekim 2017 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 31 Ekim 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sayfasından açıklandı. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından elektronik ortamda YÖK’e iletilecek.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten ÖSYM sonuç sayfasına ulaşarak sonuçları takip edebilirsiniz. Sonuçları TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle öğrenebilirsiniz.  

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Yerleştirme işlemi, adayların 2017-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2017-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2017-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

ÖSYM DEĞERLENDİRME AŞAMASI

Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

Haberimizden merak ettiğiniz DGS ek tercih yerleştirme sonuçlarına ve DGS ek tercih ücreti yatırma gibi detaylar haberimizde. Milyonlarca adayın heyecanla beklediği DGS ek tercihlerine ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Açıköğretim DGS ek tercihlerini yapan adaylar sonuçları anadolu.edu.tr adresinden öğrenebilecekler. Lisans eğitimini tamamlayan isteyen öğrencilerin girdiği DGS tercihleri geçtiğimiz gün açıkladı ve öğrenciler istediği üniversitelere yerleşti. Şimdi ise gözler DGS ek tercih sonuçlarında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN