2017 Hac ücretleri açıklandı (Diyanet'ten hac kura sorgulaması nasıl yapılır?)

2017 Hac ücretleri açıklandı (Diyanet'ten hac kura sorgulaması nasıl yapılır?)

2017 Hac kuraları için çekiliş 24 Şubat Cuma günü saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilirken, 2017 Hac ücretleri açıklandı. 'http://hac.diyanet.gov.tr' adresinden T.C numarası girilerek sorgulama işlemi yapılabilecek. Peki Hac kura sonuçları ne zaman ilan edilecek ve sonuç sorgulama nasıl yapılacak? 2017 Hac kura sonuçlarını öğrenmek için haberimizdeki linkten faydalanabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

Hacı adaylarının merakla beklediği 2017 Hac kura ücretleri açıklandı...  Kutsal topraklara gitmek için heyecanla bekleyen 1 milyonu aşkın vatandaş için beklenen gün geldi. 1 milyon 892 bin 724 hacı adayının heyecanlı bekleyişi bugün çekilecek kura ile sona erdi. Geçtiğimiz yıl 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara giderken bu yıl 20 bin 800 hacı adayı daha kontenjana dâhil edilerek 80 bin hacı adayı kutsal topraklara gidebilecek.

HAC ÜCRETLERİ NE KADAR

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, konaklama konusunda hacı adayları için bu yıl "oda tercihli" ve "otel" seçenekleri sunuldu.

Oda tercihli konaklamada, 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 TL, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin TL, 4 kişilik odada kişi başı ücreti 12 bin 250 TL olarak belirlendi.

Otel tercihli konaklamalarda ücretler, 22 bin 750-24 bin 500 TL ile 27 bin 500-39 bin 750 TL oldu.

2017 HAC KURA KAYITLARINI ÖĞREN | TIKLAYIN

2017 yılında hac ibadetlerini yerine getirmek isteyen hacı adayları için kura çekilişi yapıldı. Peki 2017 hac kuraları nereden ve nasıl öğrenilir? Kutsal topraklara ulaşmak isteyen milyona yakın hacı adayı heyecanla kura çekimi sonnucunu bekledi. 

HAC KAYIT SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR

1. İşlem: Yukarıdaki bağlantı linkine tıkladığınıda karşınızı aşağıdaki görseldeki ekran gelecekti. Kırmızı halka içerisinde yer alan kısıma hac başvurusunda bulunan kişinin TC Kimlik Numarasını yazın. 

17-02/25/1-1488012650.jpg

2. İşlem: TC Kimlik No girildikten sonra sıra güvenlik kodunu girmeye geliyor. Taralı alan içerisindeki dört harfli kodu sol tarafında bulunan 'güvenlik kodu' yazılı alana girin. Eğer taralı alanda girilen kodu okuyamıyorsanız 'resmi değiştir' butonuna basarak yeni bir kod edinin.

17-02/25/2-1488012666.jpg

3. İşlem: Son işlem olarak görselin en sonundaki 'sorgula' butonuna basın. 2017 yılı hac kura çekimleri sonucunuzu görün.

17-02/25/3-1488012684.jpg

HAC KURALARI SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR 

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlar, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapıldı. Kura sonuçları dün gece saat: 23.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

2017 HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Kurada Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 27 Şubat ; 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilirö belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

DİYANETTEN HAC AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2008-2017 yıllarında hacca gitmek üzere kayıt yaptırmış tüm gazi ve şehit yakınlarını kurasız götürülmesini önermiş, Başkan Görmez'in talebi, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından kabul edilmişti.

17-02/24/hhhhhhh.jpg

Buna göre, şehitlik ve gazilik belgelerini ibraz eden, şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşleri, hac müracaatı için gerekli şartları yerine getirerek Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hacca götürülecek.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 750 gazi ve şahit yakını kutsal topraklara giderken bu yıl bu rakam kayıt yaptıran ve kaydını yenileyenlerle birlikte yaklaşık 4 bin 500'ü bulacak.

2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacak.

HACCA GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos; dönüşleri ise 05 Eylül-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

HAC VAZİFESİ NASIL YAPILIR?

İhram, erkekler için izar ve rida denilen iki parçalık örtüdür. Kadınların ihramı ise kendi giysileridir. Bu ihrama girmeden hacı adayları, mikat noktalarından geçemezler. Mikat, Mekke’nin etrafındaki ihram sınırları demektir ki, bu sınırlardan ihramsız geçilmez.

Mekke’ye inen hacı adayları evlere yerleşir ve Umre yaparlar. Kabe ziyareti ve tavaf yapılır, zemzem içilir, Safa ile Merve arasında 7 kere gidip dönülür (Say). Saydan sonra saçlar kesilerek ihramdan çıkılır ve umre bitmiş olur. Hac için tekrar ihrama girinceye kadar hac yasakları kalkmıştır.

Hacc; Zilhicce’nin 9’unda, arefe günü tekrar ihrama girilir. Güneşle birlikte Arafat Dağı’nda vakfeye gidilir. Bütün gün telbiye (Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke la şerikeleke lebbeyk, innel hamde ven nimete leke vel mülk, la şerike lek) tesbih ve ibadetle geçirilip, güneş battıktan sonra yaya olarak 3 saatlik mesafede olan Müzdelife’ye geçilir, ve orada gecelenir. Kurban Bayramının ilk günü olan ertesi gün güneş doğmadan Mina’ya hareket edilir. Burada şeytan taşlanır, kurban kesilir. Üç gün Mina’da kalınır veya ilk gün sonunda Mekke’ye dönülerek ziyaret tavafı (Kabe’yi 7 kere dönmek) ve say yapılarak hac tamamlanmış olur. Hac bittikten sonra isteyen istediği kadar tavaf ve umre yapabilir. İsteyen hacılar bayramın kalan günlerinde yine Cemerat (cemreler, şeytan)’a giderek şeytan taşlar ve taşlama 70 taşa bağlanır. Medine’yi ziyaret etmeyenler Medine’yi ziyaret ederler. Son bir tavaftan sonra herkes memleketine döner.

2017 Hac kuraları için çekiliş 24 Şubat Cuma günü saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Peki Hac kura sonuçları ne zaman ilan edilecek ve sonuç sorgulama nasıl yapılacak? 2017 Hac kura sonuçlarını öğrenmek için haberimizdeki linkten faydalanabilirsiniz. 2017 hac kura sonuçlarını öğren. Ayrıntılar haberimizde.  

17-02/26/93676.jpg

OTOMATİK YENİLEME OLMAYACAK

Önceki yıllarda Hac ibadeti için başvuru yapan adayların kayıtları yenil yılda otomatik olarak yenilenirken Diyanet bu yıl bahsi geçen uygulamanın gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

İLETİŞİM BİLGİLERİ GÜNCELLENMELİ

Kura çekiminin ardından kutsal topraklara gitme hakkı kazanan kişiler sistemde kayıtlı bulunan iletişim bilgileri üzerinden kurumla iletişime geçecek. Bu nedenle iletişim bilgilerini güncellemeyen adayların sorumlulukları kendilerine ait olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN