2017 KYK yurt başvuru ekranı ­| YURTKUR başvurularında son dakika açıklaması

2017 KYK yurt başvuru ekranı ­| YURTKUR başvurularında son dakika açıklaması

KYK yurt ve burs başvurularına ilişkin Kredi Yurtlar Kurumundan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Üniversitelerin 1. sınıf öğrencileri ve daha önce yurtlara yerleşememiş adaylar KYK yurt başvurularını heyecanla beklerken 2017 yılında başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı merak konusu oldu. Siz de haberimizden yararlanarak başvurulara ilişkin merak ettiklerinizi bulabilir kurum tarafından yapılan duyuruları öğrenebilirsiniz. İşte 2017/2017 Eğitim Öğretim yılı KYK yurt başvuruları ve genel duyuruları hakkında bilmeniz gerekenler...

2017/2018 yeni öğretim yılında başvuru tarihi merakla beklenen KYK’nın geri ödemesiz olan burs başvurusu, öğrenim kredisi başvuruları ve yurt başvuruları Yurt-Kur'un resmi web sitesi "kyk.gov.tr" adresinden adaylara sunulacak. Öğrenciler başvuruları heyecanla beklerken 2017 KYK yurt başvuruları ve burs başvurularını merak etmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017-2018 öğretim yılına ilişkin burs ve öğrenim kredisi başvurularının başlamak üzere olduğunu duyurdu. Eylül ayına kadar başvuruların tamamlanıp açıklanması beklenirken Kredi Yurtlar Kurumu eğitim yılının yaklaşması ile birlikte çalışmalara hız verdi.

2017-2018 Burs Kredi Başvuruları henüz başlamadı. 2017 Burs Başvuruları başladığında KYK-YURTKUR başvuru ekranı aktif olacaktır. Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacak.

KYK'DAN AÇIKLAMA

Başvuru sırasında "Baba Adı / Cilt No / Aile Sıra No bilgilerinizi hatalı girdiniz!" uyarısı alırsanız (https://tckimlik.nvi.gov.tr/) adresinden "Nüfusa Kayıt Yeri ve Kişi Bilgisi ile T.C. Kimlik No Sorgulama" sı yapınız. Eğer sorgulama yapamıyorsanız en yakın Nüfus Müdürlüğüne başvurarak bilgilerinizi doğrulatınız.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Gençlik ve spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden KYK'ya ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler internetten başvurabilecek. 2017-2018 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri için Ağustos'a kadar KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek. 2017/2018 KYK Burs Başvuruları Eylül'de sona erecek.

YURT KAYITLARINDA İSTENEN BELGELER NELER?

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

KYK ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni eğitim öğretim döneminde daha fazla öğrenciye kucak açmak için yatak kapasitesini artırıyor. KYK, halen Türkiye ve KKTC’de 748 yurtta 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapıyor. Daha fazla üniversiteli gencin barınma ve beslenme ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan KYK, yıl sonuna kadar 650 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

YURTLARDA İZİN HAKKI NE KADAR?

Öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilecektir. Öğrenciler izinlerini parça parça kullanabileceği gibi bir defada izninin tamamını da kullanabilecektir.

ÖĞRENCİLERE BASLENME YARDIMI

Üniversiteli gençlerin ilk tercihi olan KYK, aile sıcaklığındaki yurtlarda barınma başta olmak üzere açık büfe yemek hizmetleri, tüm öğrencilere aylık 285 TL beslenme yardımı, 24 saat sıcak su, ücretsiz ve sınırsız İnternet hizmeti veriyor. Modern şartlara uygun olarak inşa edilen yurtlarda odaların içerisinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve çalışma masası bulunuyor. Mevcut yurtlarda ise öğrencilere daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yenileme ve iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor.

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN... 

KYK yurt ve burs başvurularına ilişkin Kredi Yurtlar Kurumundan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Üniversitelerin 1. sınıf öğrencileri ve daha önce yurtlara yerleşememiş adaylar KYK yurt başvurularını heyecanla beklerken 2017 yılında başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı merak konusu oldu. Siz de haberimizden yararlanarak başvurulara ilişkin merak ettiklerinizi bulabilir kurum tarafından yapılan duyuruları öğrenebilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN