2017 KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı! KYK başvuru sonuçları tıkla öğren

2017 KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı! KYK başvuru sonuçları tıkla öğren

Haberimizden merak ettiğiniz KYK yurt başvuru sonuçlarına ulaşabilir açıklandığı andan itibaren sorgulama ekranından sonuçları öğrenebilirsiniz. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları sona erdi. Başvuru yapan adaylar sonuçları merak etmeye başladılar. KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyenler ve KYK burs başvurularını yapmak için bekleyenler sık sık KYK hakkında araştırmalarda bulunuyor. Siz de haberimizden sonuc.kyk.gov.tr adresine ulaşarak yurt başvuru sonuçlarını takip edebilirsiniz. İşte konu hakkında ayrıntılar...

Milyonlarca üniversitelinin merakla beklediği KYK 2017 yurt başvuru sonuçları heyecanla bekleniyor. Sonuçlar henüz açıklanmadı ancak haberimizde yer alan linkten sorgulama ekranına ulaşabilir sonuçlar açıklandığı andan hemen sonra hangi yurda yerleştiğinizi öğrenebilirsiniz. KYK’da başvuru ve sonuç heyecanı aynı anda yaşanıyor. KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyenler ve KYK burs başvurularını yapmak için bekleyenler sık sık KYK hakkında araştırmalarda bulunuyor. KYK yurt başvuru sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak ve daha sonra yurtlara ek kontenjanlardan girmek için ek başvurular yapılacak. Sonuçlar sonuc.kyk.gov.tr adresinden adayların hizmetine açılacak. İşte konu hakkında yapmanız gerekenler ve tüm merak ettikleriniz.

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni öğrencilerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. 2017-2018 öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başladı. Başvurularını yapan adaylar şimdi sonuçları bekliyor. Başvurular ise 20 Ağustos Pazar günü itibariyle sona erdi.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI

Milyonlarca adayın merakla beklediği sonuçlar resmi internet sitesi üzerinden KYK'dan açıklanacak. Herkesin merak ettiği ise KYK yurt sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacağı oldu. Başvuru sonuçları kurumsal internet sitesi "yurtkur.gsb.gov.tr" üzerinden duyurulacak. Ara sınıf öğrencileri de yurt başvurusu yapabilecek. KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara sınıf öğrencileri de başvurabilecek. Yurt sonuçları için kesin bir tarih verilmezken sonuçların Bayramdan sonra açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yurt başvuru sonuçları KYK internet sitesi üzerinden açıklanacaktır. Yurt sonuçlarını yukarda yer alan linkten öğrenebilirsiniz.

17-08/20/5998718bae784926e8b85228.jpg

YURTLARA YERLEŞEMEYEN ADAYLARIN DURUMU

Kredi Yurtlar Kurumu her yıl binlerce öğrenciyi KYK yurtlarına yerleştiriyor. İlk başvurularda yerleşemeyen adaylar sonradan yapılacak olan ek yerleştirmelerde kendilerine bir yurt bulma şansı yakalıyor. Geçtiğimiz yıl 13 yedek yurt başvurusu yapıldı. İlk başvurulardan yerleşemeyen adaylar 13. ek başvuru daha yaparak yurtlara yerleşmiş oldu.

BİLGİLERİ EKSİKSİZ DOLDURUN YOKSA YERLEŞEMEZSİNİZ

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Başvurular "e-devlet" üzerinden alınacağı için, "e-devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliğiyle birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka "e-devlet" şifresi almaları veya diğer "e-devlet" giriş yöntemlerine sahip olmaları gerekiyor. Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

17-08/20/kyk-yurt-basvurulari-nasil-yapilir-kyk-basvuru-so-3027591.Jpeg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2017-2018 öğretim yılında ÖSYM ile ilk defa bir yükseköğretim programına başlayan hazırlık veya 1. sınıf öğrencileri ile 30 Haziran 2017 tarihinden önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimine devam eden ön lisans/lisans ara sınıf öğrencileri yurt başvurularını gerçekleştirebiliyor. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılıyor. Bu nedenle başvuru sırasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine mutlaka teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK YURT SONUÇLARI ARDINDAN YAPILACAK İŞLEMLER NELER?

Yurda yerleştirilen öğrenciler, kendilerine verilen süre içinde öncelikle banka aracılığı ile kayıt ücretini ödeyeceklerdir. Kayıt ücretinin içinde gün bazında yatak ücreti, depozito ücreti ve kimlik ücreti bulunmaktadır. Depozito ücreti kayıt sildirme durumunda öğrenciye iade edilecektir. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, sabit bir tutar olmayıp yurda göre değişmektedir. Bu kapsamda ödeme işlemi sırasında TC KİMLİK numaranızla sorgulama yaptığınızda ücret otomatik olarak karşınıza çıkacaktır. Ödemeyi Ziraat ATM (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) den yapabilirsiniz. Yatırmanız gereken ücret, TC KİMLİK numaranızla sorguladığınızda otomatik olarak çıkacaktır. Ödeme işleminin ardından turkiye.gov.tr’de bulunan “YURT KAYIT İŞLEMLERİ” linkinden taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Bu onay işleminin ardından yurt kaydı gerçekleşmiş olup, öğrenci aynı gün yurtta barınmaya başlayabilir.

17-08/20/basvuru.jpg

YURT KAYITLARINDA İSTENEN BELGELER NELER?

Önceliği olanlar için öncelik belgesi, Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf, Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor, Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.) 18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi, Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

BAKAN'DAN KYK MÜDÜRLERİNE ÇAĞRI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 ildeki KYK Yurt Müdürleriyle yaptığı toplantıda, “Biz bu gençliğin aynasıyız. Onlara sunacağımız ortamlar çok önemli. Çünkü ailelerinden ayrılarak geliyorlar. Kendi yavrularınıza nasıl bakıyorsanız, onlara da öyle bakacaksınız. Anne ve babaları öyle emanet ediyor bize. Onlar analarının kuzuları, o yüzden yavrularımıza çok iyi bakacağız” dedi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda yeni dönem hazırlıkları sürerken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ülke genelindeki 751 yurtta görev yapan KYK Yurt Müdürlerine yönelik olarak düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantısına katıldı. KYK İstanbul İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Yurt Müdürleri Eğitimi Toplantısı’nda konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, ailelerin çocuklarını kendilerine emanet ettiğini belirterek yurt müdürleri olarak sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi.

TÜM KYK YURT HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Haberimizden merak ettiğiniz KYK yurt başvuru sonuçlarına ulaşabilir açıklandığı andan itibaren sorgulama ekranından sonuçları öğrenebilirsiniz. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları sona erdi. Başvuru yapan adaylar sonuçları merak etmeye başladılar. KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyenler ve KYK burs başvurularını yapmak için bekleyenler sık sık KYK hakkında araştırmalarda bulunuyor. Siz de haberimizden sonuc.kyk.gov.tr adresine ulaşarak yurt başvuru sonuçlarını takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN