2017 TEOG boş kontenjanlar listesi son dakika! Lise taban puanları haberi tıkla öğren

2017 TEOG boş kontenjanlar listesi son dakika! Lise taban puanları haberi tıkla öğren

Binlerce TEOG'lunun merakla beklediği 2017 TEOG boş kontenjanlar listesi ve lise taban puanlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. MEB boş kontenjanlar listesini 11 Ağustos'ta açıkladı. Buna göre ilk tercihlerde bir okula yerleşemeyen adaylar şimdi ek nakil işlemleri ne zaman sorusunun yanıtını aramaya başladı. Siz de haberimizden 2017 TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir lise taban puanlarını sorgulayabilirsiniz. İşte tüm merak ettikleriniz ve nakil dönemleri...

2017 TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanları son dakika haberimizden detayları takip edebilirsiniz. TEOG’da tercih sonuçları açıklandı şimdi ise boş kontenjanların açıklanma vakti geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre bugün TEOG boş kontenjanları açıklanıyor. Nakil başvurularında birinci dönem ise 14 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Adaylar E-okul üzerinden nakil ve boş kontenjan listesine kolaylıkla ulaşabilirler. Biz de sizler için 2017 TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanlarını haberimizde hazırladık. Nakil işlemleri bu dönemde sadece TEOG 2017 kapsamında değil 10, 11 ve 12. sınıflar için de başladı. Bu sınıflar için boş kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. İşte merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

TEOG BOŞ KONTENJANLAR

Tercihlerini yapan ve yerleşemeyen adayların merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB E-Okul sitesinden yayınlanıyor. Adaylar punlarına göre istedikleri okulu tercih yapacaklar. Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

TEOG E-OKUL BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten E-okul boş kontenjanlar listesine ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. /e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

LİSE TABAN PUANLARI

Tüm Türkiye’de yer alan illerin TEOG lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri başarı grafiğine göre hazırladık. TEOG yerleştirme puanları doğrultusunda tercih yapacak olan 8. sınıf mezunu öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri TEOG taban puanları 2016 2017 yüzdelik dilimleri tablo olarak aşağıda yer almaktadır. İstediğiniz ilin TEOG puanlarına göz atabilirsiniz. Öğrencilerimize elbetteki Lise tercihi yaparken TEOG lise puanları göz önüne alınsın ama mutlaka yüzdelik dilimleri de inceleyiniz. Çünkü en doğru tahmini sizlere bu dilimler verecektir. Sayfamızda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanmış olan en son TEOG puanları verilerini bulabilir. Yine Sayfa altında Lise taban puanları yorumlarınızı okuyabilir ya da sorularınızı görüşlerinizi yazabilirsiniz.

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN... 

Sitemizdeki puanlar en güncel puanlar olup en son yapılan TEOG Lise yerleştirme sonuçlarına göre elde edilmiştir. Birçok öğrenci bizlere puanların yeni olup olmadığını soruyor. Evet aşağıda görmekte olduğunuz bilgiler Yeni Lise taban puanları bilgisidir.

25 OKULA KADAR TERCİH

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 14-24 Temmuz 2017 (en geç saat 17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 24 Temmuz 2017 saat 17.00’ye kadar).

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

TEOG NAKİL TARİHLERİ

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması

14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

E-OKUL VBS

E-Okul evraksız bağışsız e-kayıt dönemi başladı.E Okul Yeni Kayıt İşlemlerinizi (https://e okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx) adresinden yapabilirsiniz. Milli eğitim bakanlığı 2017 Temmuz ayı içerisinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında birinci sınıfların hangi okulda okuyacağını belirleyip yayınlayacak.Veliler çocuğunun hangi okulda okuyacağını internet üzerinden takip edebilirler.Peki,E okula Yeni Kayıt Nasıl Yapılır? İşte 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı E Okul Kayıt İşlemleri Hakkında Tüm Merak Edilenler... E Okul Kayıt 2017 2018,okula yeni kayıt,İlköğretime yeni başlayacakların kayıtları ilk defa olacaklar e-okula girip sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ortaokul olarak belirlenen okullarda eğitimlerine devam edecek. 1. sınıfa başlayacak öğrenciler de ilkokul olarak belirlenen okullara sadece e-okul üzerinden kayıt yaptıracaklar.Bunlar daha evvel ev adreslerine göre belirlenen en yakın okula verilecektir. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacaktır. İnternet üzerinden e- okul kayıt yerine girerek okula başlayacak çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğreniliyor.

2017/2018 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Uzun bir süredir merak edilen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Binlerce TEOG'lunun merakla beklediği 2017 TEOG boş kontenjanlar listesi ve lise taban puanlarına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. MEB boş kontenjanlar listesini 11 Ağustos'ta açıkladı. Buna göre ilk tercihlerde bir okula yerleşemeyen adaylar şimdi ek nakil işlemleri ne zaman sorusunun yanıtını aramaya başladı. Siz de haberimizden 2017 TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir lise taban puanlarını sorgulatabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN