2017 YGS soruları cevapları! YGS cevap anahtarı açıklandı! Tıklayınız

2017 YGS soruları cevapları! YGS cevap anahtarı açıklandı! Tıklayınız

YGS 2017 sınavı bugün yapıldı ve adaylar soru ve cevaplarını ararken YGS yorumlarını da takip etmeye başladı. Peki bugün sabah saat 10.00'da düzenlenen YGS sınavı soruları cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? Cevap anahtarı açıkladı mı? soruları cevaplarını bekliyor. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS soru cevapları ÖSYM resmi sitesinde açıklandı. Linkine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Milyonlarca öğrenci 2017 YGS soruları ve cevapları için ÖSYM'ye gözünü dikmiş durumda. 

Sınava, 2 milyon 265 bin 902 aday başvurdu. Saat 09.45'te kapılar kapanırken, bu saatten sonra gelen birçok öğrenci sınava giremedi. Adaylar sorulara 3 gün içerisinde her soru için 20 lira ödeyerek itiraz edebilirler. YGS soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş başladı.

2017 YGS soru cevapları ÖSYM resmi sitesinden yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayarak soru cevaplara ulaşabilirsiniz.

2017 YGS SINAVI SORU CEVAPLARI | TIKLAYIN

YSG sınavı, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir. Sınava giren adayın sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır. YGS soruları cevapları bugün gün içerisinde ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden açıklanacaktır. Adaylar hatırladığı sınav sorularına verdiği cevaplar üzerinden tahmini net sayılarını çıkarabilirler.

YGS SORU CEVAPLARI

YGS sınavına 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurdu; sınav 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile yapıldı. Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Geometri ve Felsefe derslerinden testlerin hazırlandığı YGS'de adaylar bulundukları bölümlere göre test sorularını çözebilir. Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık bölümlerine göre adaylar test seçimi yapıyorlar. İyi bir üniversitede eğitim ve öğretim görebilmek için ya da YGS-LYS puanlarıyla öğrenci alan üniversitelere giriş yapmak için bu sınav büyük önem taşımaktadır. 2017 YGS sonuçları, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılacak. Genel olarak sınavın yapıldığı gün akşam üzerine doğru YGS sınav soruları cevapları cevap anahtarı kitapçığı yayımlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda adaylar ÖSYM AİS sistemi üzerinden inceleyebilirler.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, sınav sonuçlarını 28 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek

İLK KEZ UYGULANDI

Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS'ye alınmadı.

ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

'ALLAH RIZASI İÇİN İÇERİ ALIN'

Yozgat’ta 6 bin 500 adayın başvurduğu sınav, 19 merkezde yapıldı. Adaylardan bazıları, birkaç dakika geciktikleri sınava giremedi. Erdoğan Akdağ Fen Lisesinde, 09.45'de kapıların kapanmasıyla bir dakika geç kalan 6 aday, sınav salonuna alınmadı. Adaylar, kapıda görevli polis memurları ve bina sorumlusu ile tartıştı. Bazı vatandaşlar da görevlilere, "Allah rızası için içeri alın" diyerek adaylara destek oldu. Tartışmalar sonuç vermeyince adayların bazıları binadan ayrılırken bazıları bekledi. Öte yandan adaylar sınavda ter dökerken, yakınları da bina önünde Kur'an okuyup, dua ederek çocuklarına destek olmaya çalıştı.

SİVAS

Sivas'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar duruma tepki gösterdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Sivas'ta, sınava gireceği Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi binasına 09.45'ten sonra gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlar alınmamaları üzerine duruma tepki gösterdi. Görevliler ile bir süre görüşen öğrenciler sonuç alamadı.Bir öğrenci tepki amacıyla sınava giriş belgesini yırtarak çöpe attı ve yerleşkeden uzaklaştı.

58 YAŞINDA YGS'YE GİRDİ

Zonguldak'ta 58 yaşındaki Nihat Karabacak, YGS için okul yolu tuttu. Karabacak, sınavda kazanacağı puan ile açıköğretimde okumayı hedeflediğini söyledi.

Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren YGS hazırlıkları başladı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı personeller okul girişlerinde görev alırken, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında görev alan personeller de Yükseköğretime Giriş Sınavı'na girecek olan öğrencilerin sınava giriş belgelerini kontrol etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN