2017/2018 AÖL kayıt yenileme tarihleri | Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme ekranı MEB

2017/2018 AÖL kayıt yenileme tarihleri | Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme ekranı MEB

Haberimizden merak ettiğiniz AÖL kayıt yenileme tarihlerine ulaşabilir nereden nasıl kayıt yapacağınızı bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrencinin en çok aradığı konular arasında yer alan 2017/2018 AÖL kayıt yenilemeler hakkında MEB'den son dakika açıklaması geldi. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 21 Ağustos – 15 Eylül 2017 Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 18 Eylül – 22 Eylül 2017 tarihi olarak belirlendi.

Bu yıl içerisinde yapılacak olan AÖL kayıt yenilemelere ilişkin tarihler belli oldu. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman? AÖL kayıt yenileme nereden nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı 2017 - 2018 AÖL kayıt yenileme tarihlerini belirledi. Açık Öğretim'den lise eğitimini tamamlayan öğrenciler AÖL kayıt yenileme işlemlerini internet üzerinden sorgulama başladı. Bu konuya istinaden hazırladığımız haberde MEB - AÖL kayıt yenileme tarihlerine ulaşabilirsiniz. İşte tüm ayrınıtlarıyla AÖL kayıt yenileme detayları ve yapmanız gereken işlemler hakkında detaylar...

MEB'DEN ÖNEMLİ DUYURU

KAYIT YENİLEME işlemini gerçekleştiren öğrencilerimiz 7-8 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak olan EK SINAV SONUÇLARI SİSTEME AKTARILDIKTAN SONRA ders seçimlerini yapabileceklerdir. İLK KAYIT yaptıran öğrencilerimizin ise ders seçimleri OTOMATİK olarak yapılacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 21 Ağustos – 15 Eylül 2017 Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 18 Eylül – 22 Eylül 2017

AÇIK ÖĞRETİM LİSELERİ EK SINAV

Açık Öğretim Liseleri(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) Ek Sınavının 06/09/2017 tarih ve 13157476 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile 07 - 08 Ekim 2017 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Ek Sınav müracaatları 25-28 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek Sınava, toplam dönem sayısı 2016/3 dönemi itibarıyla 8 ve üzeri olan öğrenciler katılabilecektir. Sınav 3 oturum şeklinde ekli listede gösterilen il ve ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Katılım Bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir.

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇME

Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

KİMLER KAYIT YENİLEYEBİLİR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz.

BAŞVURU YERLERİ

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2017 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak, 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

BANKALAR

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.) ÖNEMLİ NOT: (Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/1 İLK.KAYIT-KAYIT YEN.ÜCR.”şeklindedir.) Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

KAYIT YENİLEME HAKKINDA

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri, sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır. Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp, ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında Kayıt Yenileme Yaptırmak İsteyen Öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç); Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad), Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilir.

Haberimizden merak ettiğiniz AÖL kayıt yenileme tarihlerine ulaşabilir nereden nasıl kayıt yaptıracağınızı bulabilirsiniz. Milyonlarca öğrencinin en çok aradığı konular arasında yer alan 2017/2018 AÖL kayıt yenilemeler hakkında MEB'den son dakika açıklaması geldi. Buna göre, Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 21 Ağustos – 15 Eylül 2017 Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 18 Eylül – 22 Eylül 2017 tarihi olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN