2017/2018 Öğretmenlik burs sonuçları sorgulama ekranı | MEB burs sonuçları öğretmen duyurusu

2017/2018 Öğretmenlik burs sonuçları sorgulama ekranı | MEB burs sonuçları öğretmen duyurusu

Binlerce adayın merak ettiği konuların başında gelen MEB öğretmenlik burs başvuru sonuçları ve detayları haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli öğretmenlik bölümlerini ilk beş tercihinde yazan öğrencilere tahsis edilen burstur. İngilizce Öğretmenliği, Özel Eğitim (Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Zihin Engelliler) Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliğ programları bu bursu veren başlıca programlardır. İşte tüm ayrıntılarıyla 2017/2018 Öğretmenlik burs sonuçları sorgulama ekranı ve MEB son dakika haberleri...

Burs almak isteyen adayların merak ettiği konu 2017/2018 Öğretmenlik burs sonuçlarını sorgulama oldu. Sonuçları MEB'den öğrenecek olan adaylar haberimizde yer alan linkten ayrıntıları takip edebilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. MEB Bursu için ilk olarak belirlenen Öğretmenlik Bölümlerinden bir tanesine ilk 5 Tercih için de yerleşmiş olmanız gerekmektedir. İlk 5 tercih içinde yerleşememiş olan öğrencilere, Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu da olsa MEB Bursu verilmemektedir. Ayrıca Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olmayıp, aşağıdaki bölümlerden birisini tercih ederek ilk 5 tercihi içinde bu bölümlere yerleşen öğrencilerin 1.550 tanesine bu burs verilmektedir. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olanların ise hepsi bu burstan faydalanabilmektedir. İşte 2017/2018 Öğretmenlik burs sonuçları sorgulama ekranı ve MEB burs sonuçları duyurusu...

BURS NE KADAR?

MEB Bursu KYK tarafından ödenen bir burstur. MEB Bursu almaya hak kazanan öğrenciler KYK tarafından o sene verilecek olan Burs oranı üzerinden ödeme alacaklardır. MEB Bursunun tüm dağıtım ve organizasyon işlemleri Kredi Yurtlar Kurumu tarafından sağlanmaktadır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında KYK Burs miktarı kadar olması beklenmektedir. (Tahmini 450 TL)

BURS VERİLEN BÖLÜMLER

MEB Bursu alabilmek için aşağıdaki bölümlerden birisine kayıt olmanız gerekmektedir. Özel Eğitim (Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Zihin Engelliler) Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği

BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

3580 Sayılı Kanun kapsamında eğitim-öğretim yılında öğretmenlik bursu almaya hak kazananların isimleri MEB'in sitesinden yayınlanır ve adaylar TC kimlik numarası ile e-hedb.meb.gov.tr/BURS/ internet adresinden öğrenilebilecek.

BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linklerden sonuçları takip edebilir açıklandığı andan itibaren TC kimlik numaranızla sorgulama yapabilirsiniz.

17-09/23/screenshot_1-1506158829.jpg

ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 22 yaşını geçmemiş olmak (1995 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak), Bu sınavın yapıldığı yıl ve daha sonraki yıllarda Mahkeme Kararı ile yaş küçültme işlemi yapmamış olmak, ÖSYS tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen programlarını (branşlarını) ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu programa kesin kaydını yaptırmış olmak, Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak, ÖSYM’ce yapılan puan sıralamasına göre, kaydolduğu program için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen kontenjana girmiş olmak.

 

Binlerce adayın merak ettiği konuların başında gelen MEB öğretmenlik burs başvuru sonuçları ve detayları haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli öğretmenlik bölümlerini ilk beş tercihinde yazan öğrencilere tahsis edilen burstur. İngilizce Öğretmenliği, Özel Eğitim (Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Zihin Engelliler) Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliğ programları bu bursu veren başlıca programlardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN