2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri başladı | AUZEF sınav tarihleri ne zaman?

2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri başladı | AUZEF sınav tarihleri ne zaman?

2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri başladı. Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada AUZEF sınav tarihleri de duyuruldu. AUZEF sınavları tercihleri 25 Mart'a kadar yapılabilecek. Peki AUZEF Bahar dönemi sınav merkezi tercihi nasıl yapılır? AUZEF sınav tercihleri için son gün ne zaman? AUZEF sınavları ne zaman yapılacak?

2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri 19 Mart'ta başladı ve tercihler 25 Mart'a kadar yapılabilecek. Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada AUZEF sınav tarihleri de öğrencilere duyuruldu. İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olarak hizmet veren AUZEF yani Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin, 2017-2018 eğitim yılı Bahar Dönemi ara sınavları (Vize) için sınav merkezi tercihleri 25 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Öğrenciler AUZEF sınav merkezi tercihlerinde 6 farklı merkez tercihi yapabilecek. Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra Açıköğretim AUZEF sınav tarihleri ne zaman sorusununda yanıtını arıyorlar.

2018 AUZEF SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? 

2018 AUZEF sınav merkezi tercihleri  19 -25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınav merkezlerini seçen öğrencilere kurum AUZEF sınav tarihlerini de duyurdu. Açıköğretim Açıköğretim AUZEF bahar dönemi tercih dönemi başladı.  AUZEF sınav merkezi terih başvuru işlemlerinde son gün 25 Mart olarak açıklandı. Bu merkezlerde öğrenciler 2017-2018 Bahar dönemi Arasınav (Vize) sınavlarına girebilecek.  Sınav yeri tercihi yapmayan öğrencilerimizin sınav merkezi 2017-2018 güz dönemi Telafi sınavındaki sınav merkezi olarak belirlenecektir. Sınav merkezi tercihleri sırasında, engelli ve hükümlü öğrencilerimiz durumlarıyla ilgili bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde sisteme girmesi gerektiği açıklandı. İşte binlerce öğrencinin merak ettiği AUZEF sınav merkezi tercih işlemleri ile ilgili merak edilenher şey haberimizde.

AUZEF SINAV YERLERİ VE GİRİŞİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN...

2018 AUZEF SINAV TERCİHLERİ NE ZAMAN SON GÜN?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanlığı (AUZEF)  tarafından öğrencilere yapışan duyuruya göre sınav yeri tercih işlemleri 19 Mart 2018 saat 16.00 ile 25 Mart 2018 saat 23.59 arasında yapılacaktır. 19-25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan sınav merkezi tercihleri 2017-2018 Bahar dönemi Ara sınav (Vize) için geçerli olacaktır. Sınav yeri tercihi yapmayan öğrencilerimizin sınav merkezi 2017-2018 güz dönemi Telafi sınavındaki sınav merkezi olarak belirlenecektir. Sınav merkezi tercihleri sırasında, engelli ve hükümlü öğrencilerimiz durumlarıyla ilgili bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde sisteme girmesi gerektiği açıklandı. İletişim bilgilerinin eğitim-öğretim faaliyetleri başta olmak üzere tüm bilgilendirmelerde kullanılacağı duyuruldu. Bu sebeple AKSİS ve sınav sistemlerinde bulunan iletişim bilgilerinin güncel ve hatasız olması gerekiyor. AUZEF sınav merkezi tercihleri  zamanında ve hatasız yapılmalı. Öğrencilerimiz İstanbul’da ‘İstanbul (Beyazıt), İstanbul (Avcılar), İstanbul (Beşiktaş), İstanbul (Kadıköy), İstanbul (Kartal), İstanbul (Beykoz)” olmak üzere 6 farklı merkez için tercih yapabilecekleri belirtildi.

2018 AUZEF SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öğrenciler İstanbul’da ‘İstanbul (Beyazıt), İstanbul (Avcılar), İstanbul (Beşiktaş), İstanbul (Kadıköy), İstanbul (Kartal), İstanbul (Beykoz)” olmak üzere 6 farklı merkez için tercih yapabilecek. Üniversite ayrıca öğrencileri AKSİS ve sınav sistemlerinde bulunan iletişim bilgilerinin güncel ve hatasız olduğundan emin olması konusunda da uyardı.

Üniversiteden (AUZEF) yapılan açıklamaya göre sınav yeri tercihi yapmayan öğrencilerin sınav merkezi 2017-2018 güz dönemi Telafi sınavındaki sınav merkezi olarak belirlenecek. Dekanlığın söz konusu duyurusunda sınav merkezi tercihleri sırasında, engelli ve hükümlü öğrencilerin durumlarıyla ilgili bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde sisteme girmeleri önemle hatırlatıldı. AUZEF sınav merkezi tercihleri 19 Mart ile 25 Mart tarihleri arasında yapılabilecek. 

AUZEF'İN DUYURUSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

18-03/20/auzef-sinav-merkezi.jpg

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ VE YERLERİ

Açık Öğretim Fakültelerinden birisi olan İstanbul Üniversitesi AUZEF sınavlarının tarihleri daha önce sınav takvimi olarak üniversite tarafından açıklanmıştı. İstanbul Üniversitesi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları)'nın 23-24 Aralık Kasım 2017 tarihlerinde yapılacağı açıklandı. On binlerce İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF öğrencisinin merakla beklediği İÜ AUZEF Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) 23-24 Aralık 2017 tarihinde yapılacak. Adaylar, İstanbul Üniversitesi AUZEF Sınavlarının sınav giriş yeri belgelerine sınav öncesi sahip olacaklar. Güz Dönemi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) Sınavlarının ardından Güz Dönemi Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) gerçekleştirilecektir.

AUZEF SINAV BELGESİ İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten İÜ AUZEF sınav giriş yerlerini ve sınav belgesi hakkında merak ettiklerinizi bulabilir bilgi panelinden son yapılan açıklamaları öğrenebilirsiniz.

2018 AUZEF SINAVI NASIL OLACAK? 

AUZEF : Sınav Uygulamaları Hakkında; Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan eğitim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Bu sınav tipleriyle ilgili açıklama aşağıda mevcuttur.

Klasik Sınav; Klasik sınav; açık uçlu, yorum gerektiren ve cevabın konuyla ilgili cümleler halinde belirtildiği sınav türüdür. Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir. Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteği üzerine değişir. Ara sınav, bitirme ve telafi sınavlarında klasik sınav sonuçları test sonuçları ile aynı gün ilan edilmez.Klasik sınavdaki sınav kâğıtları ilgili dersin öğretim görevlisine gönderilir, öğretim görevlisi kâğıtları okur ve sonuçları birimimize gönderir. Bu işlemlerden sonra sonuçlar ilan edilir. Bu sebepten klasik sınavların ilanında gecikmeler yaşanabilir.Klasik sınavlar sadece otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar ölçme ve değerlendirme platformlarında klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.

Sözlü Sınav; Sözlü sınavlar ilgili fakülte yönetim kurulu kararı ile gerçekleşir. Sınavın uygulaması ve sonuçların ilanı programın bağlı olduğu Fakülte tarafından gerçekleştirilir. Sınav esnasında ilgili dersin öğretim görevlisi sınav merkezinde bulunur. Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir. Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir.

Sınav Takvimi ve Sınav Tarihleri; Sınav tarihleri ve uygulama esasları Fakülte Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve akademik takvimle birlikte web sayfasından ilan edilir. Sınav takviminde ara sınav, bitirme ve telafi sınavlarının tarihleri bulunur. Akademik takvimde belirtilen sınav tarihleri zorunlu durumlarda Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile değiştirilebilir.

Sınav Merkezi Tercihleri; Ara sınav, Bitirme (Final) ve Telafi (Bütünleme) sınavları ise akademik takvimde belirtilen gün ve tarihlerde fakültemizin uygun gördüğü sınav merkezlerinde gözetimli olarak gerçekleşmektedir. Sınavlar için sınav merkezi tercihleri her yarıyıl fakültemizce belirlenen tarih aralığı içinde alınır. Tercihlere ait duyuru sınav merkezi tercihleri için belirlenen tarihten en az bir hafta önce web sayfasından duyurulur.

Ölçme ve Değerlendirme; Fakültemizde ölçme değerlendirme AUZEF Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen kurallar doğrultusunda gerçekleşecektir. Ölçme değerlendirmeye ilişkin kurallar yönetmeliğin beşinci bölümünde bulunmaktadır. Yönetmeliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sınav Uygulama Şekli; Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl/yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI

Kamu Yönetimi

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Çocuk Gelişimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Medya ve iletişim

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Endüstri Mühendisliği

2018 AUZEF SINAV TARİHLERİ? 

Ön Lisans, Lisans ve Lisans Tamamlama bölümleri dahil toplam 15 programda eğitim veren AUZEF sınav tarihleri belli oldu.

Bahar Dönemi Ara Dönem (Vize) Sınavları 21-22 Nisan 2018

Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) 26-27 Mayıs 2018

Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) 30 Haziran - 1 Temmuz 2018

UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? 

AUZEF : Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Öğrenci Merkezlidir.

Fırsat eşitliği sunar.

Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar.

Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.

Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir.

Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.

Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar.

Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar.Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.

Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Zaman ve mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin eğitim ortamına internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 erişim olanağı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN