2018 Bankalar Kurban Bayramı'nda açık mı kapalı mı? Arefe günü açık bankalar hangileri?

2018 Bankalar Kurban Bayramı'nda açık mı kapalı mı? Arefe günü açık bankalar hangileri?

Merak edenler için Arefe günü açık bankalar hangileri ve bayramda bankaların açık olup olmadığına dair ayrıntıları haberimizde derledik. 2018 Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte adli tatil Cuma günü başlayacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle bazı bankalar bayram tatili verdi. Bankalar Kurban Bayramı'nda açık mı kapalı mı? sorusu bayram öncesi vatandaşların gündeminde. Peki bankalar ne zaman saat kaçta kapanacak? İşte arefe günü ve bayram günü bankaların açık olup olmadığına dair net bilgiler...

Haberimizde bayram tatiline çıkacak olan vatandaşların  para gönderip çekmek amacıyla merak ettiği bankalar bayramda açık mı sorusunun yanıtınıbulabilir konuya dair son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Ayrıca resmi bankalar Ziraat Bankası, Halk Bank gibi bankalar ile PTT şubelerinin ve özel bankaların açık olup olmadığını e zaman kapanacağını hangi gün açılacağını haber detayda bulabilirsiniz. 21 Ağustos salı günü 2018 Kurban Bayramı başlayacak. Bu yıl 9 gün olan resmi tatil nedeniyle devlet bankaları, özel bankalar ve bazı resmi ve özel kurumlarda tatil olacak. İşte bayram öncesi bankalar ve PTT şubaleri hakkında bilmeniz gerekenler...

Hangi bankaların saat kaçta açık olduğunu bayram öncesi işlemlerini yaptırmak ve parasız kalmak istemeyen vatandaşlar araştırıyor. arefe günü açık bankalar merak edilirken şunu belirtmek gerekiyor ki arefe günü bankalar, PTT, verg, dairesi açık olmayacak. 20 Ağustos pazartesi günü arefe günü ve 21 - 22 - 23 - 24 Ağustos günleri de  Kurban Bayramı.

BANKALAR NE ZAMAN KAPANACAK?

17 Ağustos itibarı ile bayram tatili başlıyor.  9 günlük bayram tatili vatandaşların yazın yapacakları son tatil olacak. 17 Ağustos Cuma gününden başlayacak olan tatil nedeniyle Cuma günü iş saati çıkışı 17:30'dan itibaren bankalar kapanacak. Bugünden vatandaşlar 27 Ağustos pazartesi gününe kadarişlem yapamayacak. Ancak Bankamatikler hizmet verecek. Kartla işlem yapmak isteyenler açılışa kadar bu imkandan faydalanabilirler.

BANKALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Ağustos cuma günü başlayacak idari izinler nedeniyle bankalar kapalı olacak. Tüm resmi ve özel bankalar ile PTT şubeleri 27 Ağustos Pazartesi yeniden hizmet vermeye başlayacak. 

 

AREFE GÜNÜ KAPALI MI?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle bankalar, PTT, vergi daireleri, noterler kapalı olacak.

ZİRAAT BANKASI ÇALIŞMA SAATLERİ

Ziraat Bankası ve kam bankaları mesai saatleri tıpkı PTT ve diğer devlet bankalarında olduğu gibi sabah açılış saati 09:00­12:30 / 13:30­17:30 saatleri arasında.

 

DEVLET BANKALARI HANGİLERİ?

Toplam 4 adet banka devlet bankası statüsündedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

İller Bankası

Vakıfbank

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR? 

Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü (Yarım Gün)

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.

18-08/20/kurban-bayrami-1534746377.jpg

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR? 

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.

 

Merak edenler için Arefe günü açık bankalar hangileri ve bayramda bankaların açık olup olmadığına dair ayrıntıları haberimizde derledik. 2018  Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte adli tatil Cuma günü başlayacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle bazı bankalar bayram tatili verdi. Bankalar Kurban Bayramı'nda açık mı kapalı mı? sorusu bayram öncesi vatandaşların gündeminde. Peki bankalar ne zaman saat kaçta kapanacak? İşte arefe günü ve bayram günü bankaların açık olup olmadığına dair net bilgiler...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN