2018 EKPSS soruları ve cevapları burada! ÖSYM 22 Nisan EKPSS soruları görüntüle

2018 EKPSS soruları ve cevapları burada! ÖSYM 22 Nisan EKPSS soruları görüntüle

2018 EKPSS soruları ve cevapları yayınlandı. ÖSYM tarafından 22 Nisan tarihinde düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ilkbahar dönemi soruları ve cevaplarını haberimizden görüntüleyebilirsiniz. İşte EKPSS soruları ve detaylı açıklamalar.

2018 EKPSS soruları ve cevapları yayınlandı. ÖSYM tarafından 22 Nisan'da düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sorularını merak eden adaylar sayfamızda paylaştığımız bağlantı üzerinden soruları görüntüleyebilirler. EKPSS sorularının yüzde onluk kısmı ÖSYM tarafından yayınlandı. 

22 NİSAN 2018 EKPSS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

22 Nisan 2018 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2018-EKPSS) Temel Soru Kitapçıklarına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 25 Nisan 2018 tarihinde saat 16.00'dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-EKPSS Temel Soru Kitapçıkları ile Yanıt Anahtarları (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Soruları ve Cevapları

ORTAÖĞRETİM

 İşitme-1 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Genel, Görme ve İşitme-2 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Zihinsel Engelli Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

ÖN LİSANS

İşitme-1 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Genel, Görme ve İşitme-2 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Zihinsel Engelli Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

LİSANS

İşitme-1 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Genel, Görme ve İşitme-2 Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

Zihinsel Engelli Testi Soru ve Yanıtları (% 10)

EKPSS'YE KAÇ KİŞİ KATILDI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, bugün 81 ilde gerçekleştirilen 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na bu yıl 88 bin 833 adayın başvurduğunu ve 81 il merkezinde gerçekleştirilen EKPSS sınavında adaylar için öğrenim ve engel durumlarına göre 27 farklı soru kitapçığı hazırlandığını açıkladı. 2018 EKPSS'ye 62 bin 950 aday ortaöğretim, 13 bin 524 aday önlisans, 12 bin 359 aday ise lisans alanından başvurdu.

EKPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

06-21 Şubat 2018 tarihinde başvuruların alınan EKPSS sınavı, 22 Nisan tarihinde tüm Türkiye'de 81 il genelinde uygulandı. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçları 17 Mayıs'ta ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak. Sonuçlar adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek.

EKPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunun kararıyla merkezi olarak yapılacak engelli kamu personel seçme sınavına, kuraya, yerleştirme işlemlerine, engelli memur istihdamının takip ve denetimine, istatistiki bilgilerin temini ve engelli memur istihdamı ile ilgili diğer hususlara ilişkin esas ve usulleri belirleyen "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN