2018 JÖH alımı ne zaman yapılacak? İşte Askerlik Şartsız Jandarma Özel Harekat alımı detayları

2018 JÖH alımı ne zaman yapılacak? İşte Askerlik Şartsız Jandarma Özel Harekat alımı detayları

2018 JÖH alımı ne zaman yapılacak sorusu uzun zamandır alım yapmayan Jandarma Genel Komutanlığı için sorulmaya başlandı. Askerlik Şartsız Jandarma Özel Harekat alımı merakla bekleniyor. JÖH başvuruları için Jandarma Genel Komutanlığı sitesini birçok kişi ziyaret ediyor. Başvuruda bulunma isteyen adaylar için KPSS şartsız Jandarma Özel Harekat alımı nasıl yapılıyor? JÖH alımı ne zaman yapılacak? JÖH şartları neler ve JÖH başvuru şartları nedir gibi soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

2018 JÖH alımı ne zaman yapılacak sorusu 2017 yılından sonra Jandarma Özel Harekat kadrosunda olabilmek için başvuru yapmak isteyen adayların merakla araştırdıkları soru oldu. Jandarma Özel Harekat alımı hakkında bakanlıktan bir açıklama yapılmadı ama her an JÖH alımı için ilan verilebileceği de biliniyor. İçişleri Bakanlığına bağlanan ve görevlerine devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için rütbeli askeri personel alımları gerçekleştirmekte olup ilgili alım ilanları asayiş sınıfı, lojistik sınıfı ve Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfında yapılmaktadır. JÖH şartları her dönem ufak farklılıklar içermektedir.  Jandarma Genel Komutanlığı Askerlik Şartsız Jandarma Özel Harekat alımı  ve KPSS şartsız  JÖH başvuruları ne zaman yapılacak? Net tarih belli oldu mu? İşte konu hakkındaki son dakika bilgileri haberimizde. 

2018 JÖH alımı ne zaman sorusunun yanıtı henüz kesinleşmedi. Jandarma Özel Harekat kadrosunda olabilmek için başvuru yapmak isteyen adayların merakla araştırdıkları JÖH başvuruları ne zaman ve JÖH şartları neler soruları büyük önem taşıyor. JÖH şartları değişti mi? Askerlik Şartsız Jandarma Özel Harekat alımı detayları...

En son Jandarma Özel Harekat JÖH geçtiğimiz 2017 yılında yapıldı ve halen kamuoyuna alım ilanı duyurulmadı.

Peki 2018 Jandarma Özel Harekat JÖH alımları ne zaman yapılacak? Alım ilanının ne zaman yayımlanacağına ilişkin her hangi bir tarih duyuruldu mu? 

18-03/26/poh-1.jpg

JÖH ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

– En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

– 27 yaşını doldurmamış olmak,

Sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olmak,

– En az 164 cm boyuna sahip olmak,

– Silah taşıma sorunu olmamak,

– Sağlığı yatkın olmak,

– JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

2018 JÖH  ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı bundan önceki alımlarını çok sık yapardı öyle ki geçen sene alım ilanlarının birisi bittiğinde hemen ertesi gün diğer ilan kamuoyuna duyurulmaktaydı. Ancak uzun süredir yoğun rağbetin olduğu Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfı için duyuru yapılmadı.

Jandarma Özel HarekatJÖH  sınıfı için askeri personel alımı yapılacak tarih konusunda belirsizlik sürüyor. JÖH konusunda henüz alımların ne zaman yapılacağına yönelik bir duyuru yapılmamış olup yakın zamanda kamuoyuna JÖH alımlarının ne zaman yapılacağına yönelik duyurunun ilan edilmesi beklenmektedir.

18-03/26/2018-joh.jpg

JÖH MAAŞLARI NE KADAR?

Jandarma Özel Harekat personeli devletin kendilerine sunduğu lojman ve buna benzer olanaklardan faydalanabilirler. JÖH maaşları geçen yıl bir artış göstermiştir. JÖH personelinin maaşının belirlenmesinde görev yaptığı bölge büyük önem taşımaktadır. Buna göre konu ile ilgili olarak özetle JÖH’lerin aldıkları maaşlar ortalama 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasındadır.

KPSS VE ASKERLİK ŞARTI VAR MI?

Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında askerliğini yapmış olmak ve 3 yıldan fazla sürenin geçmemiş olmak şartı önemli koşullar arasındaydı. KPSS puanı aranması da önemli şartlar arasıdaydı fakat bu şartlar değişti. ani askere gitmeden ve KPSS'ye girmeden de adaylar JÖH alımına başvurulacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN