2018 TUS 2. Dönem tercih başvuruları başlıyor | ÖSYM giriş TUS tercih işlemleri için tıkla

2018 TUS 2. Dönem tercih başvuruları başlıyor | ÖSYM giriş TUS tercih işlemleri için tıkla

2018 TUS 2. dönem tercih başvuruları başlıyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, TUS 2. dönem tercih başvuruları 25 Eylül-2 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak. ÖSYM sistemine giriş yaparak TUS tercih başvuru işlemlerini gerçekleştirmek için haberimize bakabilirsiniz.

2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. Dönem tercih işlemleri, 25 Eylül- 02 Ekim 2018 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Tercihte bulunacak adayların 2018-TUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kuralları dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2018 TUS 2. DÖNEM TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA

2018 TUS TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2018- TUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin TUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.

1 Başkent Üniversitesi Tıp Fakültelerinde araştırma görevlileri 2547 sayılı Kanun hükümlerine göre ataması yapıldıktan sonra, İş Kanunu hükümleri uyarınca üniversite tüzel kişiliği ile aralarında imzalayacakları hizmet akdine istinaden istihdam edileceklerdir. Bu araştırma görevlileri, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve bu Fakültenin bulunduğu Ankara'daki Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğrenimlerine devam edeceklerdir.

3 Bu uzmanlık eğitimi programı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından kabul edilmiş bir protokol ile iki eğitim kurumunun birlikte yürüteceği bir programdır. Ayrıntılı bilgi için http://tuk.saglik.gov.tr/programlar internet adresini inceleyiniz.

4 Tıp eğitimi dili İngilizce olduğundan bu üniversite ile ilgili programları tercihlerinde gösterecek adayların alanlarında seminer verebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri zorunludur. İngilizcesi yeterli olmayan adaylar bu programlara yerleştirilmiş olsalar bile atamaları yapılmaz.

5 Bu üniversitenin Tıp Fakültesinde araştırma görevlileri özel kanunlardaki hakları saklı kalmak kaydıyla (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu vb.) İş Kanunu ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu hükümlerine tabidir.

6 T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile K.K.T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı arasında 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma"nın 5. maddesi gereğince, bu kadrolara yalnız K.K.T.C. uyruklu doktorlar başvurabilirler. Bu dallarda ihtisasını tamamlayanlar, ihtisas süresi kadar K.K.T.C.'de mecburi hizmete tabi tutulurlar.

EK YERLEŞTİRMEYE İLİŞKİN BİLGİ

Bu yerleştirmeden boş kontenjan kalması durumunda ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme
tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden ayrıca duyurulacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2018- TUS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

9 KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yarı süreli bir eğitim hastanesi olup, eğitim kadrolarına yalnız KKTC uyruklu doktorlar başvuracaklardır. Bu hastanede yarı süreli uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar eğitimlerinin ikinci yarı süresini Sağlık Bakanlığınca belirlenecek Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Yabancı Uyruklu uzmanlık öğrencisi statüsünde tamamlayacaklardır. T.C. Vatandaşı olanlar bu kadrolara müracaat edemezler.

11 Bu kontenjanları Milli Savunma Bakanlığı tarafından kimlik bilgileri ÖSYM'ye iletilen Misafir Askeri Personel tercih edebilecektir. Bunun dışındaki adaylar Misafir Askeri Personel kontenjanlarından tercih yapıp bu tercihlerine yerleştirilseler bile atamaları yapılmaz.

15 Bu üniversite hastanesinde tüm branşlar için Cumartesi günleri normal mesaiye dâhildir.

16 Eğitim Eskişehir'dedir.

17 İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinde araştırma görevlileri 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümlerine göre atanması yapıldıktan sonra, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uyarınca üniversite tüzel kişiliği ile aralarında imzalayacakları hizmet akdine istinaden istihdam edilecektir.

20 Bu kontenjanları, İçişleri Bakanlığından kimlik bilgileri bildirilen adaylar tercih edebileceklerdir. Bu kadrolar dışında tercih yapan personel için yerleştirme yapılmayacaktır. İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde açılan kadrolara yerleştirilen uzmanlık öğrencileri eğitimlerine Sağlık Bilimleri Üniversitesinde devam edecektir.

21 KKTC, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ilan edilen kontenjanlara yerleştirilenlerin
eğitimlerinin ikinci yarısını tamamlayacakları eğitim kurumları uzmanlık dalına göre aşağıda belirtildiği şekildedir:

Ankara, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi: (ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON, FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON, GENEL CERRAHİ, GÖZ HASTALIKLARI, İÇ HASTALIKLARI, KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI, NÖROLOJİ, ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ, PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ, RADYOLOJİ, RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI, ÜROLOJİ)

Ankara, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi: (BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ)

Ankara, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi: (ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI)

Ankara, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi: (KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM)

Ankara, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi: (KALP VE DAMAR CERRAHİSİ, KARDİYOLOJİ)

TABLOLAR

       Tablo-2
       Tablo-3
       Tablo-4

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN