2018 uzman erbaş alımı şartları ne? Uzman erbaş alımı hakkında son dakika gelişmeleri...

2018 uzman erbaş alımı şartları ne? Uzman erbaş alımı hakkında son dakika gelişmeleri...

Son dakika haberlerinden sonra 2018 25 bin jandarma uzman erbaş alımı sosyal medyanın gündemine oturdu. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar internet ortamında en az lise mezunu jandarma uzman erbaş alımı hakkında son gelişmeleri aramaya ve bilgi edinmeye başladılar. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2018 yılı içinde yapılması planlanan Jandarma uzman erbaş alımı konusundaki açıklamalarını ve hükümet kanadından gelen son dakika haberlerini merak ednler için derledik.

2018 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı en az lise mezunu 25 bin  jandarma uzman erbaş alımı yapacak. Jandarmanın yapacağı bu alımlar hakkında pek çok kişi uzman erbaş alımı şartları neler, uzman erbaş alımılarında nereye nasıl başvurulacak gibi pek çok sorunun yanıtını merak ediyorlar. Başvuruda bulunmak isteyen uzman erbaş adayları için tüm gelişmeleri ve başvuru şartlarını derledik. Uzman erbaş alımı hakkındaki en son gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Hükümetten en son yapılan açıklamaya göre 25 bin jandarma uzman erbaş alımı yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı daha önceki dönemlerde jandarma uzman erbaş alımında nereler dikkat etmişti uzman erbaş alımında nasıl bir yol izlenmişti başvuruda bulunmak isteyen adaylar için derledik. Süleyman Soylu'nun yaptığı jandarma uzmana erbaş alımı açıklaması ve tüm detaylar haberde...

SÜLEYMAN SOYLU 2018 JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI HAKKINDA NE DEDİ?

Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma Asayiş Uzman Çavuş olarak 25 bin alım yapacaklarını duyurdu.

Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından memur adayları, yeni dönem Jandarma Uzman Erbaş alımlarının ne zaman yapılacağını ve başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı.

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-sartlari-1524213390.jpg

Bakan Soylu'nun jandarma uzman erbaş ile polis alımı hakkındaki açıklaması şu şekilde;

Onlar bugüne kadar sabrettiler ama şimdi zamanıdır. Bir 10 bin polis alımına daha çıktık, oradan da göndereceğiz, eylül ayında bir 10 bin polis daha alacağız. Oradan da göndereceğiz.Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var. Bekçi alımımızda da ne kadar alacağımızı belirtmiştik. Olayların aydınlatılma oranlarında ise yüzde 12 artış var. Burada özellikle ilçe jandarma komutanlarımıza, ilçe emniyet müdürlerimize söylüyorum. Benim için önemli olan rakam, mala karşı suçların düşmesi, aydınlatılan olayların oranlarının artması. Bunu yaptığımız zamandan itibaren vatandaşımızın, hem sizlere hem de devlete olan güveni artacaktır. Kafasını yastığa vurduğu zaman vatandaş, 'polisim, jandarmam, bekçim yanı başımda' diyecek ve bu konuda rahat bir uyku çekebilecek. Bizim yapmamız gereken bu."

UZMAN ERBAŞ ALIMINDA KHK İLE YAŞ VE TERHİS ŞARTI DEĞİŞTİRİLDİ

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Jandarma uzman erbaş alımında yaş şartı ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilecek uzman erbaş adaylarının müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olması gerekir"

Tercih şartı ile ilgili de şu ifadelere yer verildi: "Jandarma Genel Komutanlığında 3 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır. Üç yıllık süre fiilen göreve başlanılan tarihte başlar. Üç yıllık süreyi tamamlamadan hangi nedenle olursa olsun Jandarma Genel Komutanlığından ilişiği kesilen personel askerlik görevini yerine getirir."

Buna göre yeni Jandarma uzman erbaş alımları KPSS şartsız ve askerlik şartsız yapılacak.

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-ne-zaman-1524213398.jpg

JANDARMA UZMANA ERBAŞ ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyla 29 yaşını bitirmemiş olmak,

En az 164 cm boyunda olmak,

Askeri öğrencilikle iliĢiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

Adli sicil kaydı olmaması,

Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak),

Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuĢma özrü bulunmamak.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geötiğimiz yıl ilk uzman erbaş alımları Haziran-Temmuz döneminde yapılmıştı. Ancak bu yıl ciddi personel eksiği olması nedeniyle alımların daha erken tarihte olabileceği belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN