2018 YKS ek tercih başvuruları | Üniversite tercihleri ne zamana kadar devam edecek?

2018 YKS ek tercih başvuruları | Üniversite tercihleri ne zamana kadar devam edecek?

2018 YKS ek tercih başvuruları başladı. Binlerce öğrenci adayının son üniversite şansı olan ek yerleştirmeler ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde. Başvuruda bulunacak olan öğrenci adayları 'Üniversite tercihleri ne zamana kadar devam edecek?' diye google gibi arama motorlarında sorgulama yapıyor.

2018-2019 öğretim yılı içinde bir üniversite programına kayıt olarak üniversite hayali kuran öğrenciler için 2018 YKS ek tercih başvuruları başladı. Peki Üniversite tercihleri ne zamana kadar devam edecek? YKS ek tercih başvurularında nelere dikkat edilmeli? Ek tercih ücretleri ne kadar? İşte üniversite tercihleri hakkında merak edilen her şey...

2018 YKS EK TERCİH BAŞVURULARI

YKS ek tercih başvurularında işlemler 14 Eylül Cuma günü başladı. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere, istedikleri sayıda tercih yapabilecekler. 14-20 Eylül tarihleri arasında ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek olan YKS ek tercihleri için YÖK'ün ATLAS tercih robotundan yardım alınabilecek.  Üniversite Ek yerleştirme kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. YKS ek tercih kılavuzunda AİS ekranı erişime açıldı. Bir üniversite programı seçecek olan adaylar 24 tercih yapabilecek.

18-09/18/niversite-tercihleri-ne-zamana-kadar-devam-edecek.jpg

YKS EK TERCİH BAŞVURULAR ÖSYM AİS’TEN YAPILACAK

Bir üniversite hayal kuran öğrenci adayları ek yerleştirmeye başvurabilmesi için 2018-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olması gerekiyor.  Ek yerleştirme tercihleri, 20 Eylül’e kadar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak.

2018 EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EK TERCİHLERİ İLE BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ADAYLAR NE ZAMANA KADAR KAYIT YAPTIRACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

ÜNİVERSİTELERDE NE KADAR BOŞ KONTENJAN VAR?

2018 eğitim öğretim yılında Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşti, 89 binden kontenjan boş kaldı. Önlisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçti. Üniversite ek yerleştirme için başvuracak olan adaylar bu boş kontenjanlara başvurabilirler. 

18-09/18/niversite-ek-yerlestirme.jpg

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR VE NEREYE YATIRILACAK?

Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme ücreti, 21 Eylül 2018 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. İşte, ödeme yapılabilecek bankalar...

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN