2018 YKS yerleştirme ve tercih robotu | Üniversite tercihleri YKS tercih robotu ile nasıl yapılır?

2018 YKS yerleştirme ve tercih robotu | Üniversite tercihleri YKS tercih robotu ile nasıl yapılır?

2018 YKS yerleştirme ve tercih robotu puanların açıklanmasından sonra merak ediliyor ve öğrenci adayları tarafından aranıyor. Haberimizde Üniversite tercihlerini yapacak olanlar için YKS tercih robotu ve robotla tercihlerinizi nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz. Öğrenci adayları aldıkları puana göre tercih sıralaması yapacaklar. Tercih robotları tercih işlemlerinde öğrencilere yardımcı oluyor. İşte 2018'de tercih yapacaklar için YKS yerleştirme ve tercih robotu...

2018 YKS sonuçları dün gece ÖSYM tarafından açıklandı. YKS yerleştirme ve tercih robotu üniversite tercihi yapacak olan milyonlar için önemli. Peki üniversite tercihleri YKS tercih robotu ile nasıl yapılır? Tercih robotlarına güvenebilir misiniz? İşte YKS tercih robotu hakkında merak ettiğiniz her şey...

ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre adayların tercih işlemlerine kolaylık sağlayacak olan tercih robotu  tercih döneminde en çok aranan uygulama oldu.

TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu,  kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YÖK LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM'nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

18-07/31/2018-tyt-sonuc-sorgulama-sayfasi-1533028075.jpg

ÖSYM YKS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

ÖSYM, YKS sonuçlarını günün ilk saatlerinde yayınladı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler. 

YKS KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLARIN İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER

Adaylar; kılavuz bilgilerine, sınavlar ve başvurular ile ilgili duyurulara ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişeceklerdir. Ayrıca, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle https://ais.osym.gov.tr, https://sonuc.osym.gov.tr internet adresine giriş yapabileceklerdir. Adayların, ÖSYM’nin bu internet adreslerinde yapabileceği başlıca işlemler şunlardır:

a) Bireysel başvuru hakkı olan adaylar için internet aracılığıyla bireysel başvuru yapma

b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme

c) ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile kimlik ve iletişim bilgilerini değiştirme/güncelleme

d) Eğitim bilgilerini ve diploma notu/puanı bilgilerini öğrenme, varsa engel durumu bilgilerini görme/inceleme

e) Sınava giriş belgesi edinme

f) Sınav sonuç bilgilerini öğrenme

g) Yükseköğretim programları tercihlerini yapma

h) Yerleştirme sonuçlarını öğrenme

ı) Cevap kâğıdını görüntüleme

i) Evrak referans numarası alma ve şifresini değiştirme ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından yapılan bilgi değişiklikleri, ilgili sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde ilgili sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır. Profilim sayfasından yapılan değişiklikler ilgili sınava yansıtılmaz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN