2019 hac başvuru ücreti ne kadar?

2019 hac başvuru ücreti ne kadar?

2019 hac başvuru ücreti ne kadar olduğu Diyanet tarafından açıklandı. Peki Hac başvuru ücreti hangi bankalara yatırılıyor? Hac başvuruları için ön kayıtlarını yaptırmak isteyen vatandaşların hac başvuru ücretlerini yatırması gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesinde 2019 hac başvuruları hakkındaki merak edilen her şeyi yayınladı. İşte 2019 hac başvuru ücreti ve Hac başvuru ücreti hangi bankalara yatırılacağına dair detaylar...

2019 hac başvuru ücreti ne kadar olduğu belli olurken Biyanet İşleri Başkanlığı Hac başvuru ücreti hangi bankalara yatırılacağını da açıkladı. 2019 hac başvuruları için ön kayıtlar geçtiğimiz günlerde başladı. Başvurular ve ön kayıtlar 14 Aralık tarihine kadar yapılacak.  Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresinden 2019 hac başvuru ücreti ve bu ücretlerin hangi bankalara yatırılacağı açıklandı. İşte 2019 hac ücretleri ve kayıtları ile ilgili soru ve cevaplar...

2019 HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Diyanet’in belirlediği anlaşmalı bankalara ön kayıt ücretini yatıran kişiler iki farklı şekilde kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Buna göre hac kaydı için istenen ücret 20 TL olacak. Geçtiğimiz yıllarda açıklanan ücrette değişikliğe gitmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı ilk defa kayıt yaptıracak adaylar için gerekli bilgileri resmi internet adresinde paylaştı. Hac kuralarının, 28 Aralık Cuma günü saat 15.00'te çekileceği ve aynı gün internetten ilan edileceği, kesin kayıtla ilgili bilgilerin ise daha sonra ilan edileceği duyuruldu.

HAC KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

Kayıt için hacı adaylarından istenen tutar şu bankalar üzerinden yatırılıabilecek; Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere ön kayıt ücreti iade edilmeyecektir.

18-12/11/2019-hac-basvuru-ucreti-ne-kadar.jpg

2019 HAC ÖN KAYIT BAŞVURULARI SON GÜN NE ZAMAN?

20 TL’lik ücreti Albaraka, Halkbank, Kuveyt Türk, PTT, Türkiye Finans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankalarına yatıran hacı adayları kayıtlarını 8-14 Aralık tarihlerine kadar tamamlayabilecek.

HAC İBADETİ HANGİ AYLARDA YAPILIR?

Kuran-ı Kerim’de ‘Hac, bilinen aylardadır’ şeklinde ifade edilir. Günümüzde Arefe ve Kurban Bayramı günleri olarak karşılık bulur.

Yani hac, Arefe ve Kurban Bayramı günlerinde gerçekleştirilir. Şevval ve Zilkade ayları ile Zilhicce’nin ilk on günü olarak bilinen bu günlerde Hacla ilgili diğer ibadetlerin tamamlanması gereken süreci kapsar.

HAC NASIL YAPILIR?

Hac için ilk olarak ihrama girilir, ardından Kabe ziyaret edilir ve bu sırada tavaf yapılır. Arafat’ta vakfe yapılması, Mina’da şeytan taşlanması ve kurban kesilmesi ile devam eden hac son bir Kabe tavafı ile sona erer.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN