2019 Hac kura tarihleri

2019 Hac kura tarihleri

2019 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet İşleri Başkanlığı Hac kuralarının tarihini açıkladı. Her yıl binlerce hacı adayının merakla beklediği 2019 hac kuraları ne zaman çekilecek belli oldu. İşte merak edenler için hacla kuraları ve kayıtları ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları ve son dakika haberleri....

2019 Hac kuraları ne zaman çekilecek? sorusunun yanıtını Diyanet İşleri Başkanlığı cevapladı. Hac kura tarihinin belli olması ile birlikte Hac kayıtları yaptıran vatandaşlar heyecanlandı. 2019 Hac kura tarihi ve hac kayıtları ile ilgili detaylar haberimizde...

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce hacı adayını sevindiren haber Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildi. 8 Aralık tarihinde başlayan Hac ön kayıtları 14 Aralık tarihinde sona erecek. Hac kayıtları Diyanet İşleri Başkanlınca il müftülükleri tarafından yapılabilecek. Peki Hac Kuraları ne zaman çekilecek?

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

8-14 Aralık tarihleri arasında alınacak olan Hac kayıtlarının ardından hac kuraları 28 Aralık Cuma günü saat 15:00'da çekilecek ve aynı gün internet üzerinden ilan edilecek.

HAC KAYITLARI NASIL YAPILIR?

İlk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek.

 18-12/11/2019-hac-kuralari-ne-zaman.jpg

HAC BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Başkanlığın internet sitesinde 2019 yılı hac kayıtları ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, ilk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek. Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini tercih edecek. Tercihler, bağlayıcı olacağından daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecek. Bu yıl hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak.

Kaydı Başkanlıkça yapılanlardan, adres, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerindeki değişiklik talebinde bulunanlar, 14 Aralık'a kadar il, ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabilecek.

18-12/11/2019-hac-kuralari.jpg

HAC BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazananlar, "kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelecek kısa mesaj şifresi ile alabilecek. Yabancı uyrukluların kayıtlarının ise alınmayacağı bildirildi. Hacca götürülmek istenen 0-6 yaş grubundaki çocukların kayıtları ebeveynleri ile yapılacak. İlk defa kayıt yaptırmak isteyen 45 yaş altı bayanlardan mahremsiz hacca gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle yapacak.

Ayrıca, günlük aktivitelerini kendi başlarına gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta ve yaşlı olanlar da müracaatlarını, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile yapacak.

Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içinde sisteme girilmeyen müracaatlar ise kabul edilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN