24 Haziran sonuçları | Şırnak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı

24 Haziran sonuçları | Şırnak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı

Şırnak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Şırak'da sandık başına giden yaklaşık 243 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayını seçti ve oyunu kullandı. Peki Şırnak seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Şırnak cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve ilçeleri Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Şırnak, Uludere'deki sandıklardan ne çıktığını tüm detaylar sayfamızda.

Şırnak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve kente  partilerin oy oranlarını ve milletvekili dağılımını haberimizde bulabilir, Genel Seçimlerde neler olduğunu an an takip edebilirsiniz. 24 Haziran seçimleri için sandık başına gidildi. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. 2018 Genel Seçim sonuçları ne oldu? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranları ne? Son dakika haberleriyle birlikte Şırnak il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. İşte Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Şırnak, Uludere seçim sonuçları...

2018 Genel Seçimlerde sandıklar açılmaya başlandı ve ilk oylar belli oldu.Şırnak partilerin oy oranları, seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını haberimizde bulabilir son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Şırnak'da yaklaşık 243 bin seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Şırnak'da oy kullanan vatandaşlar 24 Haziran seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 24 haziran sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını, Şırnak ilçelerden seçim sonuçlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.  

ŞIRNAK SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Şırnak'da merkez ilçe ile 7 ilçede 24 Haziran sabahı başlayan oy kullanma işlemi bitti ve merkez ilçe ve Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Şırnak, Uludere'de sandığa giden seçmenler şimdi de oy oranlarını, sandıktan cumhur ittifakı mı millet ittifakı mı çıktığını merak ediyor. 

18-06/21/rnak-secim-sonuclari-2018.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Ak Parti %11.1, Cumhuriyet Halk Partisi %1.1, Milliyetçi Hareket Partisi %1.2, ve Halkların Demokratik Partisi %85.5 oy oy almıştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %8,79 , Cumhuriyet Halk Partisi %0,95 , Milliyetçi Hareket Partisi %2,38 ve Halkların Demokratik Partisi %85,36 oy oranları ile Şırnak ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu

ŞIRNAK 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

18-06/21/rnak.jpg

İLÇE İLÇE ŞIRNAK SEÇİM SONUÇLARI 2018

Şırnak ve 7 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Şırnak'da hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Beytüşşebap 24 haziran sonuçları

Cizre 24 haziran sonuçları

Güçlükonak 24 haziran sonuçları

İdil 24 haziran sonuçları

Silopi 24 haziran sonuçları

Şırnak 24 haziran sonuçları

Uludere 24 haziran sonuçları

24 Haziran akşamı Şırnak'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlendi. Son genel seçimde (1 Kasım 2015) AK Parti Şırnak'da %11.1 oy oranı alırken, MHP %1.2, HDP % 85.5 CHP ise % 1.1 oy almıştı.

24 Haziran seçimlerinde Şırnak 4 milletvekilini TBMM'ye gönderecek. Geçen seçimlerde 4 HDP'li vekil meclise girebilmişti. Partilerin milletvekilliği için yarışacak adayları şöyle:

 

18-06/19/4-1529439409.jpg

ŞIRNAK AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Rizgin Birlik

Hatice Atan

Mehmet Emin Dindar

Mahmut Ökten

ŞIRNAK CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Sabri Kuytan

Abdulkerim Varlı

Gündüz Ökten

Osman Yeren

ŞIRNAK MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakim Zeyrek

Yasin Benek

Coşkun Gündüz

Mehmet İnan

ŞIRNAK İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Tatar

Abdullah Gülçe

Hacı Özer

Ahmet Nurçok

ŞIRNAK HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Abdullah Güngen

Leyla Birlik

Hüseyin Kaçmaz

Nuran İmir

ŞIRNAK SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Saadet Partisi Şırnak'ta aday göstermedi.

TÜRKİYE SANDIK BAŞINDA

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mustafa Kıran 86 yaşındaki babaannesi Kudret Kıran'ı sırtında taşıyarak oy kullanmasını sağladı.

Kıran, seçim için sandık başına geldiklerini belirterek, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIRSA NE ZAMAN YAPILACAK?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi öncesi vatandaşlar, merak ettikleri soruların yanıtı internette araştırıyor. Seçimlere sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde ne zaman yapılacağı. Peki, seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak.

Türkiye 24 Haziran'da yeni dönem milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere sayılı günler kala vatandaşlar da akıllarına takılan soruların yanıtını araştırıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine dair cevabı en çok merak edilen soru ise, 'Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?'. İşte merak edilen bu sorunun yanıtı...

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE İKİNCİ TUR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği bilgilere göre; 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy kullanılacak seçimde ilk turda yüzde 50+1 oy oranı geçen aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. İlk turda hiçbir adayın 50+1 oy oranına ulaşamaması durumunda ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur yapılacak. Birinci turda en yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tur ise 8 Temmuz 2018 günü yapılacak. Bu turda en yüksek oyu alan aday Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçilecek.

18-06/21/rnak-1.jpg

ŞIRNAK İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Şırnak ili tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahiptir. Şırnak ili Katip Çelebi'nin 17. yüzyılda yazdığı 'Seyahatname' ve tarihi rivayetlere göre Nuh Tufanı öncesine dayanır. Bu rivayetlere göre Cizre, tufandan sonra ikinci kez Hz. Nuh (AS) ve oğulları tarafından inşa edilirken Cizre'nin kızgın sıcağından korunmak için, Şırnak yazlık ve yaylak olarak inşa edilmiştir. Şırnak, Nuh'un Gemisi kalıntılarının olduğu öne sürülen Cudi Dağı'nın Kuzeyinde Şehr-i Nuh adıyla kurulmuş, önceleri Şerneh, daha sonraki yıllarda ise Şırnak adını almıştır.

Şırnak Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Şırak'da sandık başına giden yaklaşık 243 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayını seçti ve oyunu kullandı. Peki Şırnak seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Şırnak cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve ilçeleri Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Şırnak, Uludere'deki sandıklardan ne çıktığını tüm detaylar sayfamızda.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN