25 Haziran Pazartesi resmi tatil mi? | 25 Haziran 2018 PTT, bankalar, kamu kuruluşları açık mı?

25 Haziran Pazartesi resmi tatil mi? | 25 Haziran 2018 PTT, bankalar, kamu kuruluşları açık mı?

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinin gerçekleşeceği 24 Haziran ertesi gününün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 25 Haziran 2018 resmi tatil mi? PTT, bankalar, kamu kuruluşları açık olacak mı? Tüm detaylar haberimizde...

24 Haziran 2018 Pazar günü ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri gerçekleştirilecek. Oy verecek vatandaşların merak ettiği konu ise seçim ertesi günü yani 25 Haziran Pazartesi gününün resmi tatil olup olmayacağı. 25 Haziran 2018 Pazartesi günü genel seçim sebebi ile resmi tatil mi? Hastaneler, bankalar, PTT, dershaneler, kamu kuruluşları açık mı? Öğretmenlere, polislere, memurlara tatil mi, idari izinli mi?

1 Kasım 2015 ve 17 Nisan 2017 seçimlerinin ertesi günü resmi tatil sayılmış. Bankalar, noterler ve resmi kuruluşlar idari izinli olmuştu.

2019 yılında yapılması planlanan genel seçimler hakkında fikir değişikliğine gidildi ve seçim 24 Haziran tarihine çekildi. Oy verme günü Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçeceğiz. Ülkemiz adına tüm seçimlerin en önemlilerinden biri diyebiliriz. Siyasi partiler 2 Haziran seçimleri için hummalı bir çalışma içinde. Siyasi partilerde işleyiş bu şekilde ilerlerken vatandaşlar da 25 Haziran 2018 Pazartesi gününün resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı.  

25 HAZİRAN PAZARTESİ RESMİ TATİL Mİ?

25 Haziran’ın resmi tatil olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Bildiğiniz üzere seçimlerde oy verme işlemleri, ilkokul, lise, üniversite gibi çeşitli okullarda gerçekleştiriliyor. Seçimlerin bitmesinin ardından da oyların sayımı gibi çeşitli sebeplerle gece geç saatlere kadar, hatta bazı yerlerde sabaha kadar seçim işlemleri devam etmektedir. Seçimler erken bitse dahi, okulların tekrardan eğitim öğretime hazır hale getirilmesi zaman almaktadır. Bu durumda öğrencilerin okula gitmeleri sorun olabiliyor.  Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçim döneminde de okulların tekrardan eğitim ve öğretime hazır hale getirilebilmesi adına eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi. Yani 25 Haziran günü anaokulu, ilköğretim, ortaokul, lise, üniversite gibi öğretim kurumları tatil olacaktır. Bunun yanında öğretmenler de idari izinli sayıldılar.

OKULLAR AÇIK OALCAK MI?

Okullar Pazartesi günü tatil olacaklar ancak devlet daireleri hizmet vermeye devam ediyor.

KAMU KURUMLARI AÇIK OLACAK MI?

Memurlar, kamu çalışanları seçimin ertesi günü çalışmaya devam edecekler ve kamu daireleri de vatandaşlara hizmet verebilmek adına açık durumda bulunacaklar.

BANKALAR AÇIK OLACAK MI?

Tüm kamu bankaları ve özel bankalar 25 Haziran gününde mesailerine devam edeceklerdir. Vatandaşlar finansal ihtiyaçlarını Pazartesi günü de bankalar aracılığı ile halledebileceklerdir.

PTT AÇIK OLACAK MI?

Seçim ertesi günü kamu daireleri ile PTT de açık olacaktır. PTT çalışanları standart mesai saatleri içerisinde vatandaşlara hizmet vereceklerdir.

HASTANELER AÇIK OLACAK MI?

Gerek özel ve devlet hastaneleri, gerekse sağlık ocakları veya diğer sağlık kuruluşları Pazartesi günü de açık olacak.

Geçtiğimiz seçimlerde görev alan bütün memurlar ertesi gün idari izinli sayılmışlardır. Ancak bu seçim dönemi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca yine geçtiğimiz seçimlerde görev alan polis ve jandarmalar ise yine memurların aksine ertesi gün idari izinli sayılmamışlardır. Açıklama yapılmasının ardından detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinin gerçekleşeceği 24 Haziran ertesi gününün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 25 Haziran 2018 resmi tatil mi? PTT, bankalar, kamu kuruluşları açık olacak mı? Tüm detaylar haberimizde...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN