28 Nisan Cuma okullar tatil mi? | TEOG sonrası okullar tatil olacak mı, MEB açıkladı

28 Nisan Cuma okullar tatil mi? | TEOG sonrası okullar tatil olacak mı, MEB açıkladı

TEOG sonrası 28 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? Ortaöğretime geçiş sınavı heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci çarşamba ve perşembe günleri yapılacak olan TEOG sınavları sonrası, 28 Eylül Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. MEB tarafından bir açıklama yapıldı mı? Ayrıntılar haberimizde.

28 Eylül Cuma okullar tatil mi? 26-27 Nisan TEOG sınavları ssonrası cuma günü okullar olacak mı sorusu cevabını arıyor. 
Yarın (26 Nisan) sınava girecek olan 8’inci sınıfta okuyan öğrenciler hem Çarşamba hem Perşembe ortak sınav içerisinde Ortaöğretimde en iyi lisede okuyabilmek için ter dökecek. Merak edilen ise çarşamba ve perşembe günü yapılan TEOG sınavlarından sonra cuma günü okullar tatil edilecek mi? MEB açıklama yaptı mı?

28 NİSAN CUMA OKULLAR TATİL Mİ? MEB'DEN TEOG AÇIKLAMASI

TEOG sınavı sonrası 28 Nisan Cuma okullar tatil mi sorusunu soran öğrenciler MEB tarafından açıklama bekliyor. 26 Nisan ve 27 Nisan’da “ortak sınav” olacağından ötürü temel eğitimde okuyan öğrenciler tatile çıkıyor. 27 Nisan Perşembe gününe denk geldiğinden ötürü 28 Nisan Cuma günü öğrencilerin okula gidip gitmeyeceği merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı, birinci sınavda nasıl bir karar aldı?

17-04/25/fft16_mf7240351.Jpeg

Eğitim uzmanları öğrencileri “heyecan” konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, müfredat dışı bir soru sorulmayacağından ötürü, öğrencilerin çalıştığı yerden soruların sorulacağını açıkladı. Ortak sınavlar 26 Nisan’da başlıyor, 27 Nisan’da sona eriyor. Peki 28 Nisan’da eğitim öğretime bir gün ara verilecek mi?

MEB yetkilileri tarafından bu zamana dek bir açıklama gelmedi. Geçen döneme bakıldığında 23 ve 24 Kasım’da ortak sınava giren öğrenciler 25 Kasım Cuma günü eğitim öğretime kaldığı yerden devam etti. MEB tarafından “tatil” haberi geldiğinde haber içeriğimizde olacaktır.

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN? SINAV SAATLERİ

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesinde öğrenciler tatil beklentisine girdi. İlk oturumlar gibi ikinci oturumların da hafta içerisine denk gelmesi, sınava girmeyecek olan öğrenciler için tatil umudu doğurdu.  Cuma gününün tatil ilan edilmesi ile birlikte öğrenciler 5 gün tatil yapmış olacak.  Peki, TEOG sınavı günü okullar tatil mi, 28 Nisan tatil yapılacak mı? TEOG 2. dönem oturumları 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Peki, TEOG sınavı saat kaçta yapılacak? Hangi dersten kaç soru sorulacak? İşte, tatil sorularına yanıt ve sınava ilişkin detaylar!

17-04/25/231120160000515579123_2.jpg

26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavı nedeniyle okullar tatil edildi. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. 8. sınıf öğrencileri sınava girerken diğer ilkokul ve ortaokul öğrencileri tatil yapacak. Bu günlerde liselere tatil yok.Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) edinilen bilgiye göre tatil süresi 2 gün, yani 28 Nisan Cuma günü okullar tatil olmayacak.

TEOG SINAV BİLGİLERİ

TEOG ikinci dönem sınavları 26 Nisan'da başlayacak ve 2 gün sürecek. Merkezi ortak sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımı öngörülüyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda gerçekleştirilecek.    Sınavın yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde yapılacak oturumları, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması, tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek. Öğrenciler, 26 Nisan Çarşamba yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.   Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Sınav düzenlenecek okullarda, sınav günleri ders yapılmayacak.   

17-04/25/resized_21928-a828352_01.jpg

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Klinik Psikolog Gülşah Ergin, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin velilerine uyarılarda bulund. Ergin, “Birçok öğrenci, ilköğretimden liseye geçiş döneminde bu sınanma duygusunu ilk defa çok yoğun bir şekilde deneyimliyor” diyerek şunları söylüyor:

“Birçoğunun yoğun bir stresle karşı karşıya kaldığı bilinen bir gerçek. Bu yaş grubundaki öğrencilerde yüksek stres kaynağının sınava hazırlanmak olmadığı, stresi doğuran esas faktörün anne - baba ve eğitimcilerin davranışlarıyla şekillenen bakış açısı olduğu araştırmalarla ortaya kondu. Yani öğrencilerin bu dönemini ebeveynlerden ve eğitimcilerden ayrı olarak düşünmek çok da mümkün değil. Araştırmalar, ailesinden ve öğretmenlerinden yeterince destek gören, sosyal desteği olan öğrencilerin daha başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca öğrencilerin yalnızlık ve sınav kaygı seviyeleriyle akademik başarıları arasında da doğru orantılı bir ilişki olduğu biliniyor.”

TEOG sonrası 28 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? Ortaöğretime geçiş sınavı heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci çarşamba ve perşembe günleri yapılacak olan TEOG sınavları sonrası, 28 Eylül Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. MEB tarafından bir açıklama yapıldı mı? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN