28 Şubat adım adım finale

28 Şubat adım adım finale

28 Şubat davasında savcının haklarında ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası talep ettiği emekli orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan esasa ilişkin son savunmalarını yaptı.

Etkisi bin yıl sürecek denilen ‘Postmodern darbe’ davası dün devam etti. 28 Şubat darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Savcının mütaalasına ilişkin savunma yapmak için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat davasının FETÖ’nün ‘kumpası’ olduğunu savunarak, Batı Çalışma Grubu’nun başörtüsü ile ilgili tek bir evrakının olmadığını iddia etti. Doğan, Batı Çalışma Grubu’nun çalışma yönergesini kendisinin hazırlattığını, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın da onayladığını söyledi. Doğan, Batı Çalışma Grubu’nun “Türkiye’de siyasi İslam’a geçit vermemek için ilgililere ve yetkililere uygun ve yasal platformda bilgi ulaştırmak için kurulduğunu” savundu. Duruşmada dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolan da esasa ilişkin savunma yaptı. 21 Aralık 2017’de esas hakkındaki mütaalasını açıklayan duruşma savcısı, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN